Het fossiele keutelschap en zijn gevolg

  
zapnimf1kleindonkerroze-op-lichtroze.jpg    Als een glanzende coproliet zat ik wat indolent te wezen in mijn eigen stijl (lees : comateus) op mijn eigen bank. Dat spel waar de scheuren je toelachen, de opgedroogde smosplassen lonken en de kussens gezellig rafelen. Maar het zit. Vrij comfortabel zelfs.
Uit die lethargie werd ik hardhorig gewekt toen het vrouwelijke bestand mijnes kroost het tijd vond voor ‘een danske met publiek’. Welk amorf figuur werd er deze keer gekozen, denk je, om toe te schouwen? Tijd en rust vindiceren, het blijft een utopie als er hupseflupse huppels ten berde worden gebracht.
Ondanks dat mijn gezicht naar de juiste richting wees, moest het toch de fulminatie torsen van het grut. Grut wil blijkbaar niet misleid worden als het over aandachttrekkerij gaat.- “Mama.. je kijkt niet naar mij, maar naar daar.” (wijzend naar een punt achter haar)
– “Huh huh?” (Blik terug bijstellen)
*dansdans*
– “Nu doe je het weer, mama!” (geërgerd)
– “Schatje… niks mis met mijn periferisch zicht. Zelfs vanuit mijn rechterooghoek kan ik je choreografie op dat misbaksel van Spring tot in het oneindige voorstellen en de gemolesteerde afstandsbediening van de tv als microfoon gebruiken, is wel erg belachelijk als je niet eens meezingt. Niet dat ik je daartoe wil dwingen want ik ken je kleinkunsttalenten, even abominabel als de mijne en dan dans ik zelfs nog beter.”
 
(in realiteit klonk die laatste eigenlijk zo : “Huh huh?” Ik kijk wèl! (blik bijstellen))
(X 3)
*dansdans*
 
Ik wil mij niet sterk maken dat het mijn eerste werkweek was die het concentratieverlies veroorzaakte, distantieer mij van de gedachte dat zowel geest en lichaam steeds minder geneigd zijn van me krediet te geven als het tot recuperatie komt. Als protagonist van het eeuwig postpuberaal leven, wil ik hoentjesfris en sappig savoureerbaar mijn avonden slijten!
Het ontaardde in een machtsstrijd tussen wil en lijf.
Lijf won.
“Tijd voor enige aangepaste actie”, dacht ik zo, en ik stak een deeveedeetje in. Een gekregen schijfje over een Harry Potter en een vuurbeker leek me een slimme tegenzet om cirkelende mijmerinkjes over nakende aftakelingen te blokkeren, alsook kinderlawaai te temperen.
En hoe!
Volslagen daas, met koppijn en met een netvlies alsof er met een barbiepop met glittergel in geklopt was , vonden we onszelf echt wel oelewapperig over ons uithoudingsvermogen.
De dvd-speler slikte het gekopiëerde ding niet geheel.
Zelfs niet half.
Driekwart film gaapten we naar stilstaande blokjesbeelden zonder geluid, scènesprongen die ook niet echt de verhaallijn accentueerden en onherkenbare donkere wezens, waarbij ik telkens dementiewaardig aan mijn kinderen vroeg : “Wie is dit ook alweer?”
Enfin… het boek is beter dan de film!
  

2 Reacties to “Het fossiele keutelschap en zijn gevolg”

 1. Alex Says:

  Nimf, wat doe je me aan !

  Heerlijk alweer deze blogmatige
  ontboezeming. Ik heb nog maar pas
  mijn tanden terug op mekaar gekregen.
  Zo ver was die bek van me opengevallen.
  Ik zie dat je literair talent al aardig aan het aanslaan is, in die mate zelfs dat je de hitlijst aan het bestormen bent. Vriendelijk van je om mij daarbij in te halen, zonder mij zelfs maar een blik te gunnen. Ik heb je niet eens opgemerkt in mijn achteruitkijkspiegel, zo flitsend was je passeerbeweging. Ik moet dringend aan uitbollen gaan denken, nu de nieuwe generatie bloggers zich aandient.

  Het vuil dat zich onder uw schoenzolen bevindt en zich vermeit -wees gerust, opgezocht – aan uw verpletterende vertrappeling

  Alex.

 2. zapnimf Says:

  gij oenemeloenerige mens!
  Je mag dan wel heerlijk schrijven, maar van pr heb je zowaar geen kaas gegeten, Alex. Ik heb zowat alle nog lege verkiezingsplakplaten benut om er in vijf vierkante meter groot mijn blogadres op te schrijven, terwijl jij je schrijfplaatsje angstvallig geheim houdt. Niet met mij hein!

  http://www.bloggen.be/alexoom

  De vent die me het bloggen leerde.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: