Wat voor nen truut zeg, tijd voor iets uitermate belangrijks

  
zapnimf1wit-op-donkerroze.jpg    … over hoe zapnimf behendig is met haar vuilnis bijvoorbeeld.
In mijn nahuwelijks leven, nu exact vijf jaar bestaande, bedelde ik een magazijn spullen bij mekaar. Chiquer, mooier en duurder dan ik ooit zelf zou kunnen/willen uitgeven aan kinderkledij, speelgoed, fietsjes. Uiteraard dankbaar aanvaard door deze, zoals de buitenwereld haar zag, arme, zielige sloor.
Begiftigd met een legendarische luiheid en redelijk wat stockruimte in huis, werd die combinatie de laatste tijd toch wel erg gevaarlijk als je je een doorgang naar een willekeurige kamer wilde forceren. Het leven met een mikado/rolschaats/bh-beugel in je oog is niet echt ideaal.
Onder mijn klad vriendinnen, hangt er ook ergens een perfecte tussen, de trut!   
Die vond het een maand geleden nodig mij een stamp onder mijn hol te geven. Opruimen moest ik en opruimen zou ik!
Zij die weet dat ik mijn beloftes graag verbreek als het over mijn interieuronderhoud gaat, bivakkeerde hier vijf dagen lang en beval de kids en mij afscheid te nemen van alles wat we het voorbije jaar niet meer vastgepakt hadden.
De dubbele trut.
Vroeger, toen ze de perfectie enkel nog toepaste op zichzelf, juichten mijn jong bij haar aankomst, gaten in de lucht springend en een enkele keer in mijn salontafel :
“Joepie, D. is er! Ambiance, leute, plezier!”
Sinds een maand sissen ze tegen mekaar :
“Toeme, daar is ze weer… is jouw kamer opgeruimd?” om vervolgens uit mekaar te stuiven.
Het resultaat mag er nochtans wezen. 
Dertig vuilniszakken die hun weg hier vandaan hebben gevonden, gesorteerd in kledijcontainers, naar andere hardleerse arme sloren – die het toch nog gewaagd hebben aan een of meerdere vormen van procreatie nadat ze mijn opbrengsten van de natuur van dichtbij hebben kunnen observeren -, op de papierberg, verdeeld over iedere halflege vuilnisbak in de straat en een ware echo op de overloop boven.
Het boekje ‘Jodelen voor beginners’ is reeds besteld.
Voor het grof vuil had ze op de valreep ook iets geniepigs verzonnen.
Gisteren, buiten mijn weten om, sms’te ze de vriendinnen met de boodschap : “Prachtig weer, laat ons met zijn allen gaan terrassen bij zapnimf!”
Amper gezeten en voorzien van nat en droog, sommeerde ze alle dames rond de tafel hun luie kont even te heffen voor het goede doel.
In onze zondagstenue werden we gedwongen van de carport leeg te maken, de hof uit te kammen, de pingpongtafel uit de bosjes te sleuren en de hele mikmak af te kieperen aan de straatkant. Gelukkig liep er genoeg kinderzegen rond om vlotjes te kunnen delegeren.
Een fietske, een go-cart, een tafeltennishoopvezelplaat, een deur, een ingestort tuinspeeltuig, een konijnenkot, kilo’s kapot speelgoed en allerlei waarvan je de herkomst niet eens meer kon duiden… dit alles ter compensatie van vijf jaar niks, vuilnismannetjes… haal jullie hartjes op!
De gewone grijze vuilbak zou ik zelf nog wel ’s avonds plaatsen…
Vanmorgen bij het vertrekken naar schoolland, zie ik dertig meter eigen puin liggen en kom ik tot het besef dat het enige taakje dat ik nog op mij moest nemen, mijn geheugen ontglipt is.
Dit gebeurt normaal op een avondlijk tijdstip, dat ik deze keer helemaal uit het oog verloren had, omdat ik gein aan het verkopen was met één ongehoord lollig sujet zo ergens tussen half elf en half één op chat.Net toen ik, diezelfde nacht, op mijn designcanapé aan het bekomen was, kreeg ik nog bezoek van een vriendin. Ze had behoefte om mijn omvang eens rond haar dronken lijfje te drapperen en tegelijk haar visie op het mannelijk schoon waarop ze die avond gebotst was, eens te toetsen aan de mijne.
Om heel veel woorden kort te houden, (ondertussen lag ze al met haar kop op mijn schoot), omstreeks drie uur, besloten we dat, als we nu niet gingen slapen, dat we maandagmorgen niet meer zouden halen. (Terwijl ik er stiekem bij dacht :
“Ik ga toch lekker terug in mijn bed kruipen als de kinders zijn afgezet, nananananaaaah!”)Maar het lot besliste er dus anders over… basisbehoeften en prioriteiten, het blijft een precair balanceren. (‘k Moest ergens gaan koffiekletsen.)Nog onwetende dat ik wakker zou moeten blijven, sjokkelde ik gemoedelijk met het busje naar huis, vond dat die vuilnisbakken van de buren allemaal nog verdacht netjes recht stonden.
Gegeneerd loerende in een van de containers van de buren, maakte ik aansluitend een ingewikkelde haai faaif met een denkbeeldig alterego. Daar waar ze altijd en altijd rond half zeven komen, die pipo’s, bleken ze nu dus nog niet gepasseerd te zijn.
Ik spurtte naar de keuken, sleurde die vuilniszak uit de vuilbak, kieperde hem in de grijze container en trok dat spel mee naar voor. Ondertussen hoorde ik hoe die vuilniswagen al bij de buren stond.
Heeft iemand al eens proberen te hardlopen met zo’n rijdend krat van 1,20 m, over een hobbelig pad? Ewel, ik kan je bij deze verzekeren dat dàt geen sinecure is!
Die vrachtwagen komt af, dat grijze krel van me slaat om (hup, die bovenste vuilniszak er terug in terwijl ik zo opvallend mogelijk verderstuik om maar genoeg aandacht te trekken, opdat ze mijn stulpje maar niet zouden voorbijrijden.)
Enfin, ik haal het nog op enkele meters voor die kolos er was.
Blozend van inspanning trek ik doofstommerig allerlei gekke bekken en wilde handgebaren naar de chauffeur, welwillend, alsof de arme vent daar nood aan had, om mijn verhaal uit te beelden :
lopen ter plekke
wijzen naar vuilbak
bijna buiklanding met een luchtduik
hohohohodatwasmewatgebaar (hand wapperen naast oor)
watbeniknuopgeluchtdankuwelgesticulatie (hand wapperen voor buik) 
rodekopervangekregenwijs
vriendelijk lachen met tanden bloot Een mens kan wat meemaken, zeg! ;-p  
Advertentie

Eén reactie to “Wat voor nen truut zeg, tijd voor iets uitermate belangrijks”

  1. Aardvarksken Says:

    Euh, ik zat hier nauwgezet die regieaanwijzingen te volgen… where is my mind?
    Die mannen van de vuilkar… die zouden eens een blog moeten maken …


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: