Als ik hier mijn ei kwijt mag…

  
zapnimf1kleinlichtroze-op-donkerroze.jpg    … dan houden we het vandaag bij een mandjevol paradoxale geklutste.
  
07.15u : Waarom noemt men zijn gevoeg doen in het kleinste kamertje eigenlijk ‘op het gemak zitten’?
Sowieso een woordgroep uitgevonden door een eenzame stakkerd die, en daar durf ik niet alleen mijn hand maar ook de rest van mijzelf – te beginnen met die afschuwelijke zetel – dat brandbaar is, voor in het vuur steken, want al twaalf en driekwart jaar lang heb ik nog nooit, ik herhaal, nooit op mijn gemak gezeten tijdens boodschapjes groot of klein zolang mijn recalcitrante gezinsleden zich verwijlden in een straal van vijftig meter.
Vraagjes worden opgespaard tot mammie zich even terugtrekt in de retirade.
Of ze moeten ook plots en wachten kan alleen maar aan de binnenzijde van de deur.
Of ze hebben ineens een scheidsrechter nodig bij het haartje trek/kaaksbeentje stomp/knietje raak… zeer sociaal, mijn kindervreugd, altijd te vinden in een knot broer en zussen.
  
08.18u : Waarom zit mijn brievenbus vol dure vierkleurendrukharses geperst op verkiezingspropaganda van zij die mijn steun willen voor het komende gemeentelijke beleid, terwijl net een aantal van diezelfde koppen beslisten dat ik gratis een zelfklever ‘Geen reclamedrukwerk’ mocht afhalen bij de gemeente om zo mijn keuze duidelijk te stellen?
De kiezer heeft altijd gelijk?
Bullshit!
Stierenstront zelfs!
Behalve uw eigenste zapnimf, die machteloos met alcoholstiftige pijltjes en uitroeptekens de slogan op de klever accentueert, kan ik in mijn eigen kanton alleen al zo’n 33 % van de bevolking aanwijzen die weerom TERECHT ongelijk zullen hebben over tal van dagen.
   
10.35u : Waarom kom ik er bij de apotheek achter dat mijn anticonceptiemiddel per drie maand wél wordt terugbetaald, de doos met zes maanden – de tijdsspanne op het voorschrift waarmee ik boven de toonbank wapperde – uit de handel is genomen ( voordien ook met tussenkomst van het ziekenfonds) en dat ik bijgevolg verplicht werd te kiezen voor een gezinspak, dat in deze slechts door één lid van de familie zal geslikt worden, van dertien maanden, uiteraard volledig zelf te vergoeden.
Het lijkt op een maatregel om de vergrijzing tegen te gaan. Drie maanden onvruchtbaarheid afdwingen, kan nog net, maar owee als je ruim een jaar van bil wil gaan zonder de gevolgen ervan te dragen! Maar ik heb al vier keer gedragen! Is mijn burgerplicht nu nog niet vervuld?
(Eerlijkheid gebiedt me nu, met tegenzin, te melden dat zo’n megaverpakking in verhouding toch nog goedkoper is dan je paargedrag per drie maanden aan te passen.)
Nog een kantlijn, toe maar, uit goeie bron (eentje die niet uit mij ontspruit… om eventuele speculaties over mijn losbandige leven te ontkrachten) weet ik dat een abortus twee keer niks (lees : twee euro en een klets) kost, afgezien van de mentale rekening dan.
Begrijpe wie begrijpe kan.
Ooit : Bij de aankoop van een zwangerschapstest van het merk GB (speculeer voluit over mijn losbandig leven, mensen) de volgende zin gelezen : “Niet tevreden, geld terug!” 
Wow, service!
Ik was echter wel tevreden. Hij bleek negatief. 
  
10.46u : Waarom bemerk ik bij het voorbijlopen van een kledijzaak, gespecialiseerd voor dat maatje meer, dat de paspoppen in de etalage opgesmukt zijn met een maat 36? Gok ik, want ik mag mij nauwelijks een kenner noemen met mijn beruchte kledingkoopafkeer.
Die druk toch van het volmaakte lichaam, had ik een degen bij, ik liet/blies de stoom eraf en zou met graagte de gerante van de winkel eraan rijgen.
Ooit ergens gelezen in een kalligrafiewinkeltje in Brugge :
‘Een perfecte vrouw is geschapen voor een minnaar zonder verbeelding’
(naar Guy de Maupassant)
  
14.06u : Joehoe! Ik krijg sms van mobistar, dat ik twintig procent belwaarde meer ontvang, als ik voor het einde van de maand mijn kaart herlaadt. Laat ik daar gisteren nu net vijfenzeventig euro op bijgetankt te hebben.
Hebben ze daar geen zelfklever voor? ‘Geen idiote verkoopstunts, aub!’
    
15.09u : Als u mij nu zou willen verontschuldigen?
Ik verwijder mij even in al mijn maatjesmeerglorie, onderwijl krediet weggeeësemmend, naar de HUDO die ik zonder medeweten van de kids achteraan gegraven heb, om op de kersverse plasstick te urineren en intieme delen vegen doe ik met onze toekomstige gemeentemandatarissen.
  

Eén reactie to “Als ik hier mijn ei kwijt mag…”

 1. zapnimf Says:

  03-10-2006
  en by the way
  wat den Duvel schrijft is zeer juist !
  03-10-2006, 21:12 geschreven door Ncumisa

  Wat men al niet voor elkaar kan betekenen
  Je kan op beide oren slapen, ja al zo precaire mannenbeeld blijft nog even zoals het was. Ik daarentegen heb hoofdpijn van mij te frusteren in de reactie die je dan krijgt op een al dan niet losbandig leven ;o)) maar dan kom ik effe piepen op jouw site en krijg ik een glimlach op mijn mond en denk ik oh what the fuck !
  I like your style beebie !
  03-10-2006, 21:11 geschreven door Ncumisa

  de gladjanussen
  succes met je geheime hudo maar even
  praktisch wezen. Die gemeentenmandatarissen zijn veel te glad om te vegen en bovendien is hun drukwerk niet kleurvast.

  03-10-2006, 18:10 geschreven door Duvel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: