Bijna traditie

  

zapnimf1kleindonkerroze-op-wit.jpg   Om vijf voor vier gaat de schoolbel en omstreeks half zeven draaide ik de sleutel van de achterdeur om. Hoe doe ik het, hoe doe ik het? Bij dat romantische beeld van vier uur mag je minstens een half uur bijtellen, omstreeks twintig over vier lever ik de gasten die naar de nabewaking moeten pas af aan de mevrouwen die ze vanuit een gemeentelijke organisatie op school komen ophalen. In die tijd hebben ze mekaar al vijf keer een bloedneus getimmerd, omdat de nieuwste rage, iets met idiote plastieken schijfjes – waarvan de naam me ontschiet – die je zoals de flippo’s indertijd moet wegschieten, altijd hommeles met zich meebrengt als er raak geschoten wordt. Drama’s zijn dat, je eigen spul moeten afgeven bij verlies. Daarna volgt traditiegetrouw een sigaretje roken met de collega’s, zij die eerst zuigen en dan de stoom aflaten. De meest hilarische stoten van het jonge volk worden dan nagespeeld. Levensnoodzakelijk, die bijeenkomst, waarna we allen beginnen aan de opruim van ons eigen klaslokaal. In mijn geval spreken we dan over een koude kruipkelder alwaar ik nog enkele dagklappers bijwerk (van iedere leerling die ik uit de klas pluk, worden de doelstellingen, vorderingen, opmerkingen en gebruikte leermiddelen neergeschreven op een dagklapper) en die ruimte juist netjes genoeg achterlaat zodat niemand, moest ik vannacht mijn kaas laten, op mijn doodsbrief er een stuk tussen plakt over mijn beruchte slonzigheid. Over de doden niks dan goeds!     

Daar morgen een verjaardagsfeestje voor krulzappie op het programma staat, stond ik vanmorgen een half uur vroeger op om die kortingsbonnen van de Colruyt te doorploegen en rekende uit dat ik minstens tien euro op mijn bil zou slaan bij de inkopen na de werktijd. Wat een tijdverspilling is dat! Vier van die produkten hadden ze niet eens in voorraad (tien minuten zoekwerk kwijt), de camembert van de bon kostte nog steeds een halve euro meer dan krak dezelfde ernaast, maar dan niet verpakt in acht partjes en ze hadden wel Boursin light, maar die verpakking zag er anders uit dan die van op het fotootje, dus telde hij niet. Kijk, daar word ik dus slecht gezind van. Toen ik de rekening kreeg nog meer.   

Zal ik wel een geheimschrifttocht in mekaar steken, waarbij die negenjarigen geblinddoekt naar een punt gevoerd worden (met mij erbij uiteraard) waaruit ze te voet en via het oplossen van de gecodeerde boodschappen en opdrachten de weg naar huis terug kunnen verdienen, zo’n vijf kilometer doorheen de bossen. Leukleukleuk! Maar krulzappie wil liever met een veel lager aantal klasgenoten naar de cinema, daarna volgestopt worden met frieten en andere vettige brol, wat meidendingen doen in pyjama en ze allen de nacht onder mijn supervisie houden. Op verjaardagen zijn de zappies, als het binnen de perken blijft, de baas. Filmke zien zal het worden, die tocht praat ik de volgende jarige wel aan. Alleen vervelend dat ik daarnet de frieten ben vergeten te kopen. Hmz.  

Voorts maakte ik nog een ommetje langs de Standaard boekhandel, ik krijg bonnetjes vanuit de Knack van een collega om mezelf te trakteren op een dvd (vandaag Mulholland Drive van David Lynch), die ik dus vanavond niet kan zien, want ik mag straks nog even het schoolstartmoment in mekaar boksen (toneeltje uitschrijven, activiteiten zoeken, praktische uitwerking van de dag) van de ‘doop van Toeka’. Een vreemdsoortige vogel uit een handleiding die gebruikt wordt om sociale vaardigheden dat grut in te pompen en ’t is nodig!    

Op weg naar huis begon ineens mijn lichtje te flikkeren dat duidde op een bijna lege tank. Met al mijn omwegen was ik mijn reguliere tankstation niet gepasseerd, dus mocht ik er in allerijl nog eentje gaan zoeken. O, wat voelde ik me bweurk!   

Op de terugweg, ondertussen waren de diepvriesprodukten al doorheen mijn auto aan het drijven, werd ik nog eens gestopt door een overweg die voor een paar dagen wegens werken gesloten is. Eén omweg kon er nog wel bij.   

Donderdag bweurkdag!

  

Advertentie

Eén reactie to “Bijna traditie”

 1. zapnimf Says:

  14-10-2006
  Antwoord op allen
  Dryade, we zijn nu alweer een etmaal en een goed humeur verder, jeuj, maar qua tijd voor mezelf is er niet echt verbetering in gekomen, integendeel.

  Stefi, moh moh moh, klink ik alsof ik mij laat meeslepen door data die anderen schrik aanjagen? O, niet vergeten van zo meteen in het maanlicht rond die vliegenzwam te gaan dansen in mijn tuin.

  Koen… ik heb net een week congé achter de rug, mijn balen komt meestal enkel tot uiting op donderdagen. Overschottige uren zijn anderzijds altijd welkom.

  Hij die mij teutebolleke noemt… moet ik nu ontcijferen wat je daarmee bedoelt? Uw zapnimf met ingevallen wangen van oververmoeidheid zal er heus over waken dat ze geen stap verder zal ondernemen dan die 5 000 (grote) passen. U mag gerust zijn.
  14-10-2006, 00:42 geschreven door zapnimf

  13-10-2006
  deze reactie is niet gecodeerd

  uhm, uhm
  liefste teutebolleke

  Het oplossen van gedecodeerde boodschappen geeft gecodeerde boodschappen die voor Uw krulzapje , maar vooral voor U, de verwarring nog groter zou maken.Ik geeft het je maar mee om te voorkomen dat volgend jaar na de verjaardag van krulzap, de opsporingsdienst in hoogste staat van paraatheid gebracht zou moeten worden, 12 uur na de start van uw geheimschrifttocht.
  Als ik U was , zou ik dit noteren. Memoriseren heeft in Uw geval,geen zin heb ik begrepen.

  Met vriendelijke groeten,
  Duvel

  13-10-2006, 18:35 geschreven door Duvel

  let the past be the past
  Vrijdagavond bijna!
  De miserie van de week wordt weer vergeten.
  Ben blij dat ik niet de enige ben waarbij ik een 25ste uur op een etmaal wel zou kunnen gebruiken, neen 26 (een uur extra slapen zou niet slecht zijn).
  Have fun met het feesie!

  http://www.bloggen.be/koenius

  Koen
  13-10-2006, 15:18 geschreven door Koen

  Het kan nog slechter !
  En daarna volgt vrijdag de dertiende ! Of is een zapnimf niet bijgelovig en blijft ze gezwind onder een ladder doorlopen en zwarte katten uitdagen ?
  13-10-2006, 13:48 geschreven door stefi

  28 min
  Tataa, ze is al een klein half uurtje achter de rug.
  13-10-2006, 00:28 geschreven door Dryade


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: