Fun ten huize zapnimf

  
zapnimf1kleindonkerroze-op-lichtroze.jpg   Welwelwel. Twee uur ’s nachts voorbij en ze zijn eindelijk stil.
De rotjong.
Nuja, ik moet ze nog harden tot morgenmiddag, dat gaat nog net lukken en aansluitend mag ik er een volgende afkieperen bij een ander feestje ter compensatie.
  
De dag begon omstreeks vijf uur. Soms heb ik de vervelende gewoonte van dringend werk te verschuiven naar de ochtend. Tijdgebrek is altijd een uitstekend pressiemiddel om hoofdzaken van bijzaken te scheiden en zo schreef ik nog eerst een mailtje, verrookte de binnenlucht, zette rustig een kopje koffie, nam een douche, beluisterde een cd om dan rond zes uur toch maar in gang te schieten voor school.
Dat schooltoneeltje, alwaar de directeur de hoofdrol, zij het vermomd, in speelt, kan ik waarschijnlijk nog een keer herschrijven, gezien ik er een striptease voor de baas in verwerkt heb. Ik vond het lollig… nu hij nog.
  
Hoe zeer ik mij gisteren nog twee hoopjes samenschraapsel voelde, hoe opgewekt was ik vandaag. De dag kon mij niet volgen. Tot de schoolbel het einde van de werkweek inluidde, toen transformeerde ik weerom in mijn slome zelve bij de aanblik van de popelende pre-feestende grietjes die de komende zestien uur mijn verantwoordelijkheid zouden vormen.
  
‘k Heb mijn wagen volgeladen vol met jonge meisjes.
Toen wij bij de Aldi kwamen, stopte ik noodzakelijkerwijsjes.
Nooit ga ik van mijn levensdagen, nog achter een zak frieten vragen
Hop, kindjes, hop…
Hop, kindjes, hop…
  
… terug in de auto voor jullie mij nog meer voor schut kunnen zetten!
“Gezellig met zijn zessen even om ons avondeten”, denk je dan.
Voor mij liep een figuur, zo gestapt uit een sketch van Chris Van den Durpel. Snelle Eddy komt er het dichtst bij. Hemdje open tot bijna aan de navel, joggingbroek, sandalen, omhangen door twee meter nepgoud, strogeel haar met een donkere uitgroei van zeven centimeter, een kar gevuld met enkel bier en de pas van van een gorilla… waarschijnlijk zaten zijn biceps in de weg.
En dan zegt je dochter met een stem die het geluid van een gros brulkikkers evenaart : “Kijk mama, zou dat geen goeie man zijn voor je?”
O o o, waarom moest ik zonodig baren?
  
De vertoning (17.00u) van ‘Beesten bij de buren’ (Over the hedge) (Shrek, ook van Dreamworks, was stúk-ken beter!) haalden we op de valreep. Spannend anders, met vijf flesjes drinken en evenveel pakjes chips uit de supermarkt gestoken in de achterzijde van ons broek, mijn binnenzakken en mijn handtas en evenveel snoeten die de mens achter de kassa seinden dat ze keiondeugend voer en drank aan het smokkelen waren.
Achteraf bekeken, was deze voor- en napret ( Iemand :”Zie dat niemand in de zaal kan zien dat we dat van thuis meebrachten!!!!” en dat terwijl we de enigen waren die op het illustere idee waren gekomen om deze film te gaan kijken op deze prachtige herfstdag ) nog mijn meest leuke herinnering aan dit cinemabezoek. Buiten dan mijn ontvangen sms’en nalezen en nog eens en nog eens.
  
Twee extra logés werden nagebracht en zoals vooraf voorspeld werd de rest van de avond opgevuld met frieten fretten, dansjes inoefenen, lawaai maken, lawaai maken, boven lawaai maken, nog meer lawaai maken, gegiechel, extra kussen komen vragen, lawaai maken, boze mama, vooral als ze haar zoon aan de verkeerde kant van de trapleuning boven het gat ziet staan, overgeven van teveel aan bitterballen, lawaai maken.
Nog acht uur en dertig minuten!
Jochei!
  
Advertentie

Eén reactie to “Fun ten huize zapnimf”

 1. zapnimf Says:

  14-10-2006
  Missen we een stukje?
  Er is meer dan schooljufje, alleen!
  14-10-2006, 23:54 geschreven door Artemis

  It’s a pigs world (da’s engels voor nen zwijnestal)
  Geloof ik geen reet van een knappe bink uit de jbc van.
  Volgens de buren (die van de beesten) gilt gij als een stressie varken aan een haakske.
  En dan hebt ge nog niet aan het haaksken van dit zwijn uitgehangen.

  Knipoog met nen vetten zwoerd.
  Van uwen beer, den Freddy.

  14-10-2006, 20:26 geschreven door Snelle Eddy z’n broer en ons Wendy da’s mijn zuster

  Moh!
  Klinkt hemels, Freddy!
  Alleen… zapnimfen zijn de prototypes van stille genieters, lawaailoos enzo.

  14-10-2006, 18:26 geschreven door zapnimf

  voor da mokke met die koters uit den aldi
  Het is om mij in te schrijven voor het volgende feestje.
  En dan gaan we buurten als de beesten.
  Zal ik bitterballen meebrengen en zorgt gij voor het lawaai.
  Freddy.

  14-10-2006, 12:55 geschreven door Snelle Eddy z’n broer

  Dit ga je nooit geloven
  Ooit lanceerde ik het idee bij een een kennis die aan een vzw verbonden was. Zij had de ruimte en ik leverde de creativiteit. Een maand later waren onze griezel- , piraten- , prinsessen- en ridderfeestjes een feit. Bijna iedere woensdag, vrijdagavond en soms zaterdag (ik verkeerde toen in de zalige status van de loopbaanonderbrokene) grimeerde, verkleedde, knutselde, ik daar groepen tussen tien en twintig kinderen, vond spelletjes uit, las voor en vond dat een kolfje naar mijn hand. Later deed ik dat dus ook bij mensen thuis.
  Een gat in de markt was dat.
  Men wil hun spruiten wel verwennen, maar hebben de knowhow niet om bendes van vijftien jong te entertainen laat staan ze in toom te houden. Om dat uit handen te geven, hebben ze een flinke duit over.
  Na de scheiding werd dit bijjobke oncombineerbaar met mijn vereiste aanwezigheid bij de kroost en wierp ik me terug in het onderwijs.

  14-10-2006, 11:41 geschreven door zapnimf

  voorstel
  Kan ik je huren om bij ons verjaardagfeestjes te organiseren en te begeleiden ?
  U mag beschikken over de tuin, de garage,
  de kelder en de kruipruimte
  Geheimschrifttochten mogen niet.

  14-10-2006, 08:52 geschreven door Duvel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: