Sauna (door Mieke)

  
   In het kader van het gastbloggen, lees je hieronder de bijdrage van Mieke. Bedankt Mieke!
    
Ergens gelezen in een  blog, maar, sla me dood (alle ja, bij wijze van spreken), ik weet echt niet meer dewelke, en ja, ik zou nu kunnen gaan zoeken, en ik heb echt waar een poging tot ondernomen,  maar, zucht, geen beginnen aan,  elke blog heeft zijn eigen blogroll en al rollend dwaal je maar verder en verder verwijderd van de oorspronkelijke blog, een soort van Alice in Blogland, en zo weet je op den duur echt niet meer waar je wat gelezen hebt, ook al blijft het gelezene hangen. Wie schrijft die blijft, niet dus, eerder: wat je schrijft, dat blijft.

    

Gelezen dus van iemand die in de sauna zat, haar ogen opendeed en een ongelooflijk breedbeeldzicht kreeg van iemands achterste met aangroeisels (zelfs de naam zou ik al eens moeten gaan opzoeken, maar acht wat maakt het uit) toen die zich vooroverboog om zijn/haar handdoek netjes op de bank te spreiden.  Ik heb er gisterenavond dikwijls aan gedacht, toen ik in de sauna genoot van een zoals dat heet welverdiende ontspanning na een drukke werkweek, en dat dan nog in bijzonder aangenaam gezelschap. Elke keer er iemand binnenkwam en aanstalten maakte om zijn handdoek te ‘placeren’, dacht ik:  Niet kijken, niet kijken! Wegdraaien die blik!

Gelukkig was het behoorlijk kalm, maar het aanwezige volk was wel iets ouder dan gemiddeld ( ja, zelfs ouder dan ik, zal ekik zeggen wa gij denkt, ja?) , en dan is de kans dat er ongewenste aanwassen zijn des te groter. Vooral niet kijken was dus de boodschap. En toch, elke keer wordt je blik getrokken naar waar die vooral niet wil blijven hangen. Zoals naar de man die met zijn veel te korte badjas in de zetel ging relaxen met zijn benen gespreid. Denk toch na, man! Vanuit zijn perspectief was alles netjes bedekt,  maar voor mij, die tegenover hem zat aan de open haard, die trouwens niet brandde, aangezien het geen winter meer is, nou moe. I don’t need it! En tis echt niet dat ik preuts ben hoor. Not.

Mijn ex-schoonmoeder heeft zich ook ooit eens laten opereren aan haar, eikebah, aanwassen. Gruwel. We kregen het hele verhaal te horen achteraf. Het voor en na zeg maar, hoe lelijk toen, en hoe schoon nu, de bijverschijnselen. Oh my god, i really don’t wanna know! Dacht ik toen al. Mens, alleen al daarvoor ben ik blij van haar verlost te zijn, maar  geloof me, er zijn nog 100 andere redenen.     

Soit, het sauna-avondje was geslaagd. Geen dingen gezien of meegemaakt die het vermelden waard zijn. Er zijn mooie mensen en er zijn er minder mooie. Zo is dat nu eenmaal in het leven. En wat ik mooi vind, vindt een ander niet mooi. En maar goed ook.

En nu ga ik maar eens een aspirinneke pakken. Te veel gezweet gisteren en te weinig gedronken. Ja, dat zal het zijn. Dat ik om 4.30 ben thuis gebracht door dat bijzonder aangenaam gezelschap man,  dat heeft er niks mee te maken. Neenee.

   

En word ik verondersteld dit stokje door te geven? Effe denken. Mijn gedacht gaat natuurlijk eerst en vooral in de richting van Beo, oostblog, en Joe Bradley. Dan hebben die ook weer eens iets te doen. En, nee, ik heb het niet mooi op voorhand gevraagd. Als, dan, dan betaal ik hen wel een pint. Maar wie ben ik om iemand tot iets te verplichten?

  

Advertentie

10 Reacties to “Sauna (door Mieke)”

 1. zeezicht Says:

  Haha… dat relaas doet me denken aan die reclame van Whisky, die Schot die zijn benen even opent voor de vrouw die tegenover hem zit. Alhoewel wij niets zien, spreekt haar blik boekdelen.

 2. zapnimf Says:

  Ik ben nog steeds bezig met mij aanwassen van eigenaardige aard voor te stellen. Is dat het speen? Uitstulpingen allerhande? Mieke, zoek eens een fotootje, dan post ik dat erbij 😉
  De sauna is voor mij alsnog een vreemde biotoop en vooral, het is er zo warm! Ik zweet niet graag.

 3. M-go Says:

  Fijn lezend schrijfsel, Mieke.
  Zap, het gaat om aambeien ja, van die dikke rode klonterbollen rond je aarsopening 🙂

 4. Linn Says:

  Oef, ik dacht al dat ik de enige was die niet precies weet wat hij onder die aanwassen moet verstaan. Ik kan me iig inbeelden dat het iets is wat ik liever ook niet zie. 😀

  Verder ben ik ook niet zo zot van sauna’s. Te veel geld voor iets waar ik zo goed als geen plezier aan beleef. Die hitte, bweikes.

 5. beo Says:

  Eens iets te doen???
  En zonder dat schoon op de knieën te vragen?
  Over die pint gaan we eens keihard onderhandelen zie!
  😉

 6. Virginia Says:

  Gelezen op Jutblogt.
  Tot uw dienst ;-).

 7. Zabrila Says:

  Kan je die aanwassen van aan de overkant zien?
  Waaw…
  Ik ben weer een illusie armer en moet dus dringend naar de oogarts…
  By the way, sauna en werk, het is een heikele combinatie… vandaag de dag word ik er nog steeds -goedmoedig- mee geplaagd…

 8. dana Says:

  ook vrouwen generen zich niet hoor
  zo zat ik eens in de sauna over een vrouw die heel ongegeneerd haar benen opende en maar al graag haar piercing wou laten zien…..
  nadien werden we ook nog eens gestalked door een onozele niet-grappige vent…..
  het was de eerste keer dat we naar een publieke sauna gingen…….
  spijtig genoeg schoof mijn vriendin aan het zwembad uit, en kwam terecht op de grond , met haar benen open…..
  interessant avondje

 9. micheleeuw Says:

  Mooi geschreven !
  Vroeger nog naar een privé sauna geweest. Alles ging goed tot ze het water op die stenen goten. Ik naar buiten, zonder adem. Wel leuk om de sneeuw te zien smelten op je warme vel. 🙂

 10. mieke Says:

  een foto is moeilijk te vinden. De enige die ik gevonden heb via google is gewoon té onsmakelijk. ge wilt het eigenlijk gewoon niet zien, laat staan op je blog hebben staan, ook al zou het dus evenveel voorkomen als migraine bv. En dus gewoon menselijk zijn. Maar dat wil niet zeggen dat je ermee te koop moet lopen natuurlijk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: