Gezocht : Goeroe tegen egoïsme

  

  Het was zweten en wachten aan de voet van de death-ride.

  Tientallen kinderen keken telkens weer vol spanning toe hoe dat bakje gegadigden met de vijf volgenden gestaag 35 meter steeg en hoe die waaghalzen zich, gezekerd met een riembroek en een musketon, naar beneden stortten. Nog slechts 50 minuten en dan waren zij aan de beurt.
Even verloren ze uit het oog dat die begeleidende soldaten een middagpauze namen. Oeps, ze telden er nog een half uur bij, maar voor de meest spectaculaire proef van de Jeugddagen Kamp Brasschaat hadden ze dat er graag voor over.
   
Ikzelf had mijn helft van het zesde leerjaar meteen bij aankomst laten kiezen of ze die stunt wilden uithalen. Wij hadden het geluk van tijdens het voorval dat ik ga beschrijven en dat ik uit tweede handen heb (die van mijn zoon en een collega) al ergens wedstrijdje op rollen te fietsen, nachtkijkers uit te testen, met een kraanmachine een kegel op een pied de stalle te zetten of een touwenparcours uit te testen. Het is slechts een greep uit de vijfenvijftig activiteiten die er voor vier, vijf en zes waren voorzien. Voor de lagere leerjaren was er een indrukwekkend speeldorp opgetrokken.
   
Terwijl wij ons dus amuseerden op enkele minuten ervandaan, maakten zoonzap en zijn groep zich klaar om zich eindelijk van die afgrond te mogen werpen. Plots kwam daar uit de bosjes een omvangrijke klas gehuppeld en wurmde zich in zijn geheel voor die sukkels die daar al braafjes van 11.10 u stonden. Monden vielen open en ik geef je op een blaadje dat er hier en daar ook wel een lelijk woord uit zo’n gesperd gat zal ontsnapt zijn. Enkele van mijn collega’s vonden dat het voorbeeld van ‘assertiviteit is een deugd’ gesteld mocht worden en lieten hun ongenoegen over deze gang van zaken tegen zowel die stouterds als tegen de para’s blijken. Het leger mag die macho’s vanalles bijleren… manieren zitten er niet bij, in dat pakket.
   
Collega : “Zullen wij wel werken aan sociale vaardigheden en onze leerlingen aanleren om hun beurt af te wachten en zich ook nog eens te gedragen tijdens die lange wachttijden als jullie zomaar beslissen dat dertig mensen uit het niets opgepopt dat allemaal met voeten mogen treden. Hebben zij dan geen verantwoordelijkheden naar hun leerlingen toe om eens het goeie voorbeeld te geven? Mogen we van de organisatie dan misschien ook verwachten dat ze hun eigen regels…”
   
Soldaat onderbreekt hem : “Moettemisschiennezakdoekhebben om in te bleiten?”
   
Bon. Daar sta je dan. Verbouwereerd. Met je voorbeeldfunctie die geen knijt waard is.
   
Wat was er nu echt aan de hand?
(Hiervoor ben ik stevig moeten gaan googlen, ik kende het mens van toeten noch blazen.)
Een of ander huppelkutje dat luistert naar de naam Vicky Versavel en naar het schijnt werkzaam is ergens in de VTM-fabriek, zichzelf actrice noemt (Familie) en wiens beruchtste wapenfeit is dat ze overtuigd is dat een kwakzalvende goeroe haar genezen heeft van kanker en die idiotie als waarheid aan de pers heeft verkocht, die dus, god weet om welke reden, meetrippelde met de groep die zich te goed voelde om aan te schuiven aan de staart van de rij. Een semi-bekende kop op je nek hebben wiebelen, geeft je blijkbaar een vrijbrief (ook van de legertop) om brave kindertjes het nakijken te geven en met je geste je denkbeeldige tong uit te steken naar iedereen die regels respecteert.
“Ik ga het me toch niet aantrekken.”, reageerde ze op de hevige protesten van de menigte en kwik troonde ze haar aanhang mee via de snelste weg naar de stijgende kooi.
De schaamte voorbij.
   
Ze zal haar onbeschofte daad nog lang heugen en de bijhorende snoodaards ook. Iedere afdaling werd onthaald op een eenstemmig boegeroep… en bij sierlijke Vickietje werd er nog een tandje bijgestoken in geluidssterkte. Mijn collega’s vonden dat er tijden zijn dat een boehoetje best wel eens mag, de beleefdheidsboog kan niet altijd gespannen staan.
   
Ik wens haar alvast een nieuwe goeroe die haar van haar egoïsme kan afhelpen.
   
Toen ik het verhaal hoorde, fluisterde ik tegen de eerstvolgende soldaat : “Helaba, wist je dat ik een populaire griet ben, met een vlot draaiende weblog? Neen? O, mogen wij toch voorkruipen?” 
Maar ’t was noppes. 
  
Advertentie

19 Reacties to “Gezocht : Goeroe tegen egoïsme”

 1. elke Says:

  Wat doen wij met zo’n trut? Wij wensen haar heelder maanden maandstonden zonder tampons of maandverband in de buurt. Pijnlijke maandstonden, dat spreekt voor zich. Overvloedige. En geen plaats om zich te verstoppen.

 2. madame Says:

  Ongelooflijk! Het grofste vond ik toch wel het antwoord van die soldaat.
  Ik ken Miss Versavel niet. Maar dat tussen de BVs een hoop astrante dikke nekken met grootheidswaanzin zit, wordt met jouw verhaal nogmaals gestaafd.

 3. pieter Says:

  Inderdaad madame… misschien stof om daar eens een stikje van te maken, arrogantste BV-onmoetingen ofzo..

 4. dana Says:

  vreselijk zo’n vrouwen !!! degoutant !!!!
  ik heb dan moeite om die niet ne goeie duw te geven.

  vorige week heeft een ander trutvrouwtje op de voorruit van mijn wagen een papier vastgeplakt met PRITT ! !! met de mededeling dat ik niet op die plaats mocht staan. Nadien kwam ze lachend voor mij staan en zei: ik help je toch niet om het eraf te krijgen

  aaaaaaaaaaaaaaaaach

 5. zeezicht Says:

  Jammer dat je aan zo’n situaties niets kan doen.
  Ze zullen altijd bestaan de omhooggevallen bekendheden.

 6. Kris Says:

  Ook vloekwaardig! Schrijf een lezersbrief naar De Standaard 🙂

 7. Duvel Says:

  Kijk is aan. Vicky is naast vrouw ook een bedrijf
  Het adres van haar website. U kan haar daar contacteren
  http://www.uwbedrijfonline.be/~vickyversavel/
  Post je postje er.

 8. hilde Says:

  militairen en bv’s zijn raar volk ?? niet???

 9. niki Says:

  een brief naar de VTM, naar haar manager en enen naar de CREM die nu toch minister van defensie is.
  goh , en waarom niet , wat is het daar, de rode loper… en de vernieuwde story of dag allemaal of zoiets….
  succes gegarandeerd, schande voor haar…
  het is in ieder geval een duidelijk staaltje van arrogantie
  laat u niet kennen

 10. micheleeuw Says:

  Best dat wij, en zeker mijn schat, er niet waren ! We stonden nog ruzie te maken. Dat doe je toch niet ! Wat een trut ! Ja, 2 keer met hun kop op tv en ze denken dat ze alles mogen/zijn.

 11. Stef Flater Says:

  Er loopt triestig volk rond op deze aardkloot.

 12. Margo Says:

  Nog zo’n omhooggescheten stuk missbaksel. ’t Zal zich ooit wel tegen haar keren, later, als het lijf weg is en alleen het wijf nog overschiet.

 13. rechtzetting Says:

  Misschien moet de schrijver van het verhaal eens gaan kijken naar de website over de jeugddagen. Er was voor ons scholen ook een wedstrijd ingelast waar je punten kon mee verdienen om een mooie prijs te winnen. Eén van de uitdagingen was breng bekende vlaming mee, pers, enz… Deze mensen kregen volgens datzelfde reglement ook voorrang op bepaalde proeven. Het boe geroep is dus ongepast. Misschien als we allemaal het wedstrijdreglement eens nalezen en we brengen allemaal iemand mee moeten we allemaal aanschuiven. Of we doen geen moeite voordien en we doen moeite om aan te schuiven. Zo simpel kan het zijn.

 14. tulp (D.) Says:

  @rechtzetting
  het blijft een trut, lekker puh !!!

 15. zapnimf Says:

  @Elke : Ik wens haar gewoon wat eerlijke schaamte toe, dat is emotioneel moeilijker om dragen.

  @Madame : Vandaag hoorde ik dat één soldaat zich wat afzijdig van het gedoe had gehouden en die is achteraf zijn excuses komen aanbieden (in zijn uppie) aan de kinders en hun begeleiders. Het bestaat dus ook!
  Oja, naar het schijnt hadden die mannen orders, wat zou kunnen blijken uit wat ‘rechtzetting’ schrijft. In ieder geval, je hoeft niet zo te reageren, soldaat of niet.

  @Pieter : Jij mag beginnen daarmee… vang!

  @Dana : Ah? Ze schreef en sprak tegelijkertijd naar/tegen je? Hoe communicatief toch.

  @Zeezicht : Ik kende ze anders niet, zoooo bekend zal het mens dan toch niet zijn?

  @Kris : Niet de Humo? Of naar Vicky zelf? Ze heeft een website en daar staat toch wel : ‘mail mij’ zeker?!

  @Duvel : Ha, ik heb daar ook al over gedacht, maar dan moet ik die dertig man wel vervangen door tien (ik heb vandaag ontdekt dat ik een beetje heb overdreven in hoeveelheid). Mijn collega zijn repliek zit al in haar bus.

  @Hilde : Niet allemaal hoor. Genoeg van die gezapige militairen die op drie minuten hun hele leven tegen mij aan het vertellen waren en mijn groepje uitnodigden om bij hun activiteit een kijkje te komen nemen. Ha, en net daar waren er ook een paar ondeugenden (kinders) die een beetje wilden voorsteken en die werden heel correct verwezen naar het einde van de rij. Ze mogen alvast niet over één kam geschoren worden.

  @Niki : Och… godja, mijn hartje hier eens luchten doet ook al deugd. Misschien ook nog een keertje naar madame Versavel zelf en dat volstaat.

  @Micheleeuw : Jaja 😉 tot ze je strijk meegeven en de boel willen laten filmen?
  Zeg toch ja Guido en maak ambras?
  Och, meer dan beleefd je standpunt duidelijk maken aan die kerels kan je toch niet doen, je delft toch het onderspit. Gelatenheid en dit kanaaltje gebruiken om je frustratie een weg te geven, heet dit.

  @Stefflater : Hm, en soms vliegen ze ook nog. Van de death-ride bijvoorbeeld.

  @Margo : Gij harde! 🙂
  “O, ik ga het me toch niet aantrekken.’, dat was er net wat te veel aan.

  @rechtzetting : So? Dus reglement is reglement? Ten koste van honderd kinderen die daar al drie uur stonden aan te schuiven? Gaat dat zo tegenwoordig?
  Wat is je punt nu eigenlijk?
  Duh-uh… voor wie is die Vicky Versavel eigenlijk bekend? (Eén)
  (twee) als je dan merkt dat je, ondanks je reglement, ongelooflijk anderen aan het kloten bent, zou je dan misschien de schaamte niet laten primeren? Neen?
  (drie) Welke sul komt nu op dat soort belachelijke regels?
  (vier) Bekendheid is zo relatief. Kijk, ik ben mijn eigen pers (of telt dit medium niet mee?), ik vind mij voldoende gelezen worden om ook mijzelf als populair uit te roepen, maar denk je dat er één mens mij voor liet gaan? Zou ik dat zelfs durven? Als volwassene een figuurlijke middelvinger opsteken naar tientallen klassen die wij als opvoeders een boodschap in sociale vaardigheden willen bijbrengen? Neen neen, dat heet ‘ongepast zijn’.
  Fatsoen, lijkt mij net iets hoger op het trapje van de levenswijsheden te staan als reglement.
  *mompel iets met steek en regelement en zonlicht en niet*

  @Tulp : Lekker puh? Ik dacht dat jouw stijl meer van uppercut was?

 16. Leen Says:

  en zeggen dat jullie dat nog ‘beleefd’ opgevangen hebben: zonder schelden of neersabelen en dan zou een mens nog niet een beetje ‘boe’ mogen roepen naar zo’n superkut-trut?
  Dat ‘simpele betoog’ van meneer soldaat getuigt dan ook van hoog nivo…
  en btw: een BV is iemand wiens gezicht teveel op TV komt, schrijvers horen daar niet bij, zapnimf : (

 17. vandepotgerukte Says:

  Volgende keer nodigt U mij uit zapnimf. Dan sabelen we haar samen verbaal neder.

  Was getekend

 18. elke Says:

  Dergelijke mensen hebben geen eerlijke schaamte, Zapnimf, ze zullen het ook nooit krijgen. Je kan dat alleen maar hebben als je inlevingsvermogen hebt en dan doe je zo’n dingen simpelweg niet. Een BV met inlevingsvermogen doet zoiets niet, denk ik. Toch niet zonder een woordje uitleg.
  (ofwel ben ik heel naïef)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: