Coïteren met voorbehoedsmiddel is ook leuk!

  
   Jeeeee.
Al dagen internetloos.
Nog honderden blogs te lezen en er ook af en toe nog eentje te schrijven.
Allemaal de schuld van mijn handenbinders!
   
Vroedvrouwen allerhande, gynaecologen met liefde voor het vak, verstrekkers van anticonceptie, campagnemakers voor het jonge moederschap, waarschuw die arme vrouwtjes met kinderwens nu eindelijk toch eens voor al de toekomstige kommer en kwel die ze zich op hun hals zullen halen, geef de bakens van de moederhartlijdensweggrenzen vooraf aan, hef het vermanende vingertje gerust voor utopische waanvoorstellingen over brave meegaande appels van eigen boom, cornflakesetende filmontbijtkinderen die bij het getoeter van een schoolbus hun reeds volledig ingepakte schooltas oppikken en na een schattige kus en zwaai hun voorbeeldige leven voortzetten op school (Wanneer poetsen die hun tanden dan? Daarbij je badkamer volsmossend, dat al dan niet opkuisen met een propere handdoek die ze dan in het midden van de grond achterlaten. En waarom rijdt er bij ons helemaal geen schoolbus?)
   
Laat iemand je inlichten, would be mama’s en papa’s, over de tijd. De tijd die je vanaf hun geboorte plots kwijtgeraakt. Als je hem na intensief speuren dan toch terugvindt, blijkt hij een petieterig gekrompen restantje te zijn van het exemplaar dat je ooit ter beschikking had. Een miniversie die je constant moet onderbreken om hem te delen met die zelfgeworpen egoïsten die menen dat ze zich altijd tegoed kunnen doen aan die paar minuten die je voor jezelf had gereserveerd.
   
Als je dan toch hardleers bent, poog dan een bevruchting te plannen veertig weken voor een 29ste februari, want anders hang je ieder jaar weer aan al die verjaardagsfeestjes vast. Eentje voor de vriendjes, eentje voor de familie, eentje om de overschotten kwijt te geraken van die twee vorige. Als je pech hebt komt dat allemaal bijeen eind juni. Zowat de drukste periode van het jaar. Toch als je tot het onderwijzend personeel behoort. Ook al baal je de bloemen van het behang, voor je minikoter en haar aanhang arrangeer je dan een opdrachtentocht met véél voorbereiding in de zapdorpse bossen omheen de woonst, stuikt er een onvoorzichtig eentje ver van de bewoonde wereld pardoes in een put onder de spoorweg* – poink – op een handjevol betonnen dwarsliggers. Kan je dat kind met een blauwe tet op haar scheenbeen nog kilometers gaan dragen ook. Toevallig heb je natuurlijk je tube hirudoid thuis laten liggen. En tevens je gsm.
   
Die vriendjes van je kinderen hebben op hun beurt de zaterdag nadien uitgekozen om allemaal tegelijk een wederomfeest te organiseren, zodat je als ouder met weinig tijd zes keer op een dag op en neer mag rijden want hey, rond hetzelfde tijdstip gaan vieren zou natuurlijk helemaal saai worden. Waarmee de opwinding nog niet gedaan is, want per ongeluk ligt de enige verbindingsweg van zapdorp naar dorp b (van de feestjes) in puin tot september en mag je tesamen met de inwoners per auto van vijf achterliggende dorpen samen door een omliggende flessenhals zodat zo’n ritje algauw drie kwartier in beslag neemt (maal zes dus!)
Op al die omwegen spring je de eerste de beste supermarkt binnen en met dat goed mag je dan de bij elkaar geraapte tussendoorse kwartiertjes staan kokerellen voor het familiefeestje van morgen, tafels en stoelen terug naar het midden van de tuin sleuren, je verwaarloosd kot onder handen nemen. 
   
Nog een reden om nakomelingen te bannen : op het einde van het schooljaar moet je hun rapport gaan afhalen. Iedere school kiest daar blijkbaar donderdagavond voor uit. Sta je nog te luisteren naar het geleuter van de ene klastitularis … blablabla a-attest, proficiat… (als je dat rapport dan bekijkt kan je amper geloven dat je die ‘Einstein’ ooit zelf hebt gebaard, net met de hakken over de sloot is blijkbaar ook al reden om ‘proficiat’ te kwelen.) ondertussen moest je al een kwartier op de proclamatie van de ander hebben gezeten en voor of na wip je ook nog even binnen om het rapport van de overige twee uit de handen van hun juf te sleuren.
Niet doen! Rampetampen met condoom of spiraal is ook leuk en veel goedkoper!
   
Omdat terugduwen niet meer kan nadat je onvoorzichtig bent geweest, probeer je dan toch maar het beste van dat pedagogisch levensproject te maken. Waarbij het overschrijden van grenzen wel eens kan leiden tot een sanctie. Ingekort : de oudste mocht niet naar een fuifje. Ook niet nadat ze je blijft bestoken in al dat van hot naar haar geloop met sms’jes om je tot andere gedachten te brengen. Wel mocht er een vriendinnetje blijven slapen. 
Ze gingen die avond eens door de straat wandelen op hun hoge hakken en daarna slapen. Ja eey, in mijn jonge tijd deed ik ook eigenaardige onverklaarbare dingen. Een uur later besefte ik dat haar fiets mee was gaan wandelen. Mijn boodschap op haar gsm kreeg geen gehoor. Nog een uur later leek het of die twee met fiets het begrip ‘onze straat’ heel ruim interpreteerden. Mijn boodschap op haar gsm kreeg uiteraard weer geen reactie. Mijn sms : ‘We komen jullie zoeken‘ wel. Leugens en nog eens leugens vooral. Het werd een donkere nacht van zoeken, vriendinnetje naar huis brengen, nog meer inperking van vrijheden en ingehouden boosheid.
Het internet werd voor enkele dagen afgesloten en ik had op het eind van de dagen geen fut meer om het te repareren.
   
O o o, wat kreeg ik terstond spijt dat ik mijn moeder destijds heb uitgelachen met haar : ‘Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen.’
         
En nog eens o, wat dank ik de bedenker van het co-ouderschap!
Tot over twee weken, kindjes, mama gaat lekker blogjes bijlezen!
Schattige kus en zwaai zwaai.
(Kijkt vooruit naar haar zee van tijd)
   
Zei ik al dat de oudste vlak voor afscheid nog eens vlug een klad nagellak op onze nieuwe tafel heeft gesmeerd? En met dissolvent verwijderd? Baai baai vernis.
   
   
*Een ongebruikt spoor doorheen het bos met ocharme twee keer een droge beekbedding te overkruisen. Het is minder onverantwoord dan het leest.
  
Advertentie

34 Reacties to “Coïteren met voorbehoedsmiddel is ook leuk!”

 1. tijdtussendoor Says:

  Geniet ervan het lijkt erop dat je het verdiend hebt:-)

 2. Patrick&Agnes Says:

  Wij bezonnen VOOR we begonnen.

 3. madameblogt Says:

  Zijn ze al in de puberteit? Nee? Hou dan je hart maar vast. Dan beginnen de echte zorgen. Maar er is een lichtpunt. Eenmaal de puberteit voorbij, is de kans groot dat elk van je kinderen een toegenegen vriend/vriendin wordt. Keep going! Ze zijn het waard!

 4. zeezicht Says:

  Je kan ze idd niet terugsturen. Als je heel eerlijk bent zou je dat ook niet willen. Hebben is houden hé!
  Maar dat co-ouderschap lijkt me wel een goede oplossing.
  Op die manier kan je wat bekomen.

 5. Marleen Says:

  Gelukkig is de ene dag de andere niet. Maar ik begrijp je volkomen. Sterkte!

 6. Lalena Says:

  wacht maar, binnen een week mis je ze al, geef toe
  en dan die oudste die niet naar een fuifje mocht, je beseft toch wat je daar aanricht want héééééééél de klas mocht en alleen zij niet, isn’t it?
  werkelijk onverantwoord dat kind te depriveren van het zich bekwamen in sociale vaardigheden 😉

 7. Tantieris Says:

  Ik ga ook voor co-ouderschap denk ik. Dan moet ik wel eerst nog scheiden. Mmm, en dat zie ik nu ook weer niet zitten. Dan maar fulltime naar de grootouders. Heb ik ook lekker rust. 🙂

 8. veerle Says:

  Co-ouderschap lijkt mij ook het einde, maar net als Tantieris dat scheiden niet… Hoe los ik dat op?

 9. Blah Says:

  ik realiseer me dat ik met een ‘braveke’ opgescheept zit 😀 Dat stiekem wegglippen enal? Ik kreeg hier een paar grijze haren bij van het te lezen alleen al…
  Vandaag is ze tot vrijdag weg bij haar vriendje… ik mis ze nu al … 😥

 10. affodil Says:

  En tegen de tijd dat ze zelfstandig zijn (wanneer is dat?) en uit huis, “mag” je de oudjes gaan vertroetelen. De “sandwichgeneratie” heet dat en het betekent vooral dat je tegen dan best een mobilhome hebt om boodschappen te doen, want je komt de hele zaterdag niet meer thuis. Of zoals Renate Dorrestein het zei:”Mijn zoon heeft een sexleven en ik lees Roodkapje voor aan mijn moeder”

 11. dana Says:

  amai, ik ga nog wat meemaken binnen euch 5 jaren ?……..pubertijd…….wanneer begint dat tegenwoordig ?

 12. Kris Says:

  Aan iedereen die niet wil scheiden en begerig lonkt naar wat rust en vrije tijd: laten we een beurtrol op poten zetten wat de kinderen betreft. Testfase neem ik voor mijn rekening. Als we mekaar kunnen helpen, waarom niet? 😉

  Ander voorstel: we droppen onze kinderen bij koppels die nog twijfelen of ze nu wel of niet kinderen willen. ‘Huur een kroost!’ Kwestie van die mensen te helpen bij hun keuze. Toch ook een goede daad, vind ik 😉

 13. Gerd Says:

  Euh… herinner ik me daar geen ‘puberverhaal’ van jou en iets in de aard van : “heel de nacht wegblijven-via dak en raam terug binnesluipen”. Succès met de kindjes. Onze oudste(20) is er al lang uit, de jongste (18 zit er lekker in…pff)
  Kopen? Iemand?

 14. veerle Says:

  @ Kris: drop ze maar bij koppels die nog twijfelen, want als ik die ene (en eigenlijk best wel brave) van mij al niet altijd zie zitten, overleef ik die vijf van jou, en vier van Zapnimf, en al die anderen gewoonweg helemaal niet…

 15. De Huisvrouw Says:

  De grote is van morgen naar Werchter en de kleinste van donderdag met de grootouders naar zee. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah joy!

 16. elke Says:

  Hèhè, dit klinkt zo bekend, buiten dat laatste deel dan want ik heb nog geen ‘middelbaarkes’. Als je eens tijd hebt om weer bij mij te geraken, lees je het wel. Al is jouw stukje wel duizend keer kluchtiger.
  Geniet van de vakantie! Kinderloos of niet kinderloos.
  Ik ben trouwens voorstander van de uitleendienst. Maar dan niet met de mijne, ik heb ze maar de helft van de vakantie.

 17. plebs Says:

  Dus mensen , even een triller neerpennen hier, als jullie denken dat kinderen hebben erg is , wacht maar tot er kleinkindjes zijn, zoon gehuwd en dochter nu op reis met vriendin en dan denk je jeuh ik ga een paar dagen profiteren van mijn vrijheid s’avonds na mijn werk , tja , dan belt zoon ; mama mogen wij de keine even droppen want we willen een beetje bijslapen wegens te moe… en mogen we dan ineens blijven eten en ohja , als hij dan toch bij jullie is mogen we hem dan ineens donderdag ook laten slapen dan kunnen we nog eens een filmpje pikken het is al eeuwen geleden , en als we hem komen halen mogen we dan ook blijven eten wegens niets in huis en te moe en heb jij volgende week al plannen voor zaterdag en zondag , zou hij dan ook …….. en volgende week???? enne als nummerke 2 er is mag hij of zij dan elke wo komen samen met nummerke 1 …… en wat zeg je dan , natuurlijk zoon , wat zou ik anders met mijn vrije tijd aanmoeten …..

 18. De Huisvrouw Says:

  Oooh nee ik heb al tegen Zoon gezegd dat hij niet met kleingebroed moet afkomen. Maar hij wil geen kinders, wat ik hem niet kwalijk neem na 5 jaar met zijn kleine zus.

 19. Coltrui Says:

  Ik zei het al: kinderpartijtjes zijn de beste vorm van anticonceptie!

 20. micheleeuw Says:

  Dan heb ik toch goed gedaan door er geen te willen ? Ach, na enkele uren/dagen mis je ze al. Wedden ? 🙂

 21. Margo Says:

  Ik zing uit volle borst mee: “Leve het co-ouderschap!”
  De ene week voltijds mama, de week erop voltijds dinges..euh…vrij als een vogelke.
  Ik zou het niet anders meer willen, eerlijk gezegd. Ook al heb ik maar 1 smurf (die wel eens voor 4 durft te tellen), die vrije week doet wonderen. En dat zeg ik zonder schuldgevoelens, omdat ik weet dat smurf het bij zijn papa ook fantastisch goed heeft.
  Kris haar voorstel is nog niet zo slecht. Voer dat toch gewoon in, dat wordt gegarandeerd een hype!
  Allez Kris, durf je? Ik daag je uit! Ha!

 22. Duvel Says:

  Ik heb ooit gelezen van een intelligent kind dat besloot om zich autodidactisch te specialiseren in punkkapsels en op die artistieke wijze een rijk gevulde carrière en toekomst zou opbouwen. En blij dat die ouders waren.
  Gelukkig zijn er geen lezers bij die je klaagzang ernstig nemen en ondanks je co ouderschap blijft den oudste fulltime thuis. Co ouderschap , het kan alleen maar als je toch nog vertrouwen hebt in je ex. Prettige vakantie en geniet van de rust.

 23. hilde Says:

  ik kijk ook altijd uit naar de kids-vrije dagen. het kan ferm goed doen om eens alleen te zijn, en ik mis ze niet vlug. Batterijen opladen heet dat 😉

 24. zabrila Says:

  Huur een kroost, het lijkt wel wat. Alleen zijn die van mij op een ander altijd zoooooooo braaf…
  De vakantie is net begonnen en ik heb al grijs haar. Al is hij reeds elke dag op stap geweest, mijn 17-jarige zoon vindt dat hij nooit iets mag. Op dit ogenblik snak ik naar iemand die het efkes van mij kan overnemen….
  En dan heb jij nog energie om bostochten te organiseren. Chapeau!

 25. Veerle Says:

  Ze zijn zo lief, mevrouw!
  Amai, ik denk wel dat je in de weken dat je ze dan bij jou hebt, dubbel tijd in hen investeert. Inderdaad chapeau, zo van die zoektochten organiseren.
  Gelukkig is hier het hoofdstuk verjaardagsfeestjes afgesloten, want ik had daar ook een hekel aan.
  In elk geval, prettige vakantie gewenst!

 26. beo Says:

  Rent-a-kid… Goh, dat zie ik direct zitten. Wie biedt er voor de mijne..? lol

 27. Julie Says:

  Maar natuurlijk vertellen ze verhaaltjes van hoe alles mooi is aan kindjes en hoe schattig ze wel niet zijn. Maar ik heb ze door met hun vergrijzingsconspiracy! Brave mensen wijsmaken dat kindjes iets zijn dat MOET, zodat zij wat meer pensioen trekken ja! Tzijn de bejaarden verdomme! De kleinkindloze bejaarden dan! Ik heb het altijd al gezegd, ik wil kinderen tot ze een jaar of 5/6 zijn. Misschien 10. Daarna zet ik ze op e-bay, ik hoorde immers dat kinderen en internet heel goed samengaan!

 28. Blah Says:

  ik lig hier wel strijk met sommige comms 😀
  (btw Zapke, ge flipte zo precies op die wimpers, dat was erover hè… hihi)

 29. dana Says:

  @ Plebs
  grootouders zijn zo belangrijk !
  ik hoop dat mijn zoon later kindjes wil want ik wil die ook wel verwennen hoor, met aandacht en leuke dingen doen samen wanneer je er meer tijd voor hebt!
  en het helpt toch ook enorm je eigen kinderen , zodat zij zich terug even kunnen opladen…..

 30. tulp (D.) Says:

  @dana:
  Ik heb het altijd al gezegd zene, gij zijt ni mijn echte zus….
  Toch verwisseld in het moederhuis indertijd mss?
  @al diegenen die denken dat de kinderen gemist gaan worden als ze naar papa zijn : haaaaaaaaahahahahahahahahhahahhahhahaahah

 31. plebs Says:

  dana,ik doe het echt wel graag grootmoeder spelen , en ben er ook “echt” mee bezig spelen , rommel maken met de auto’s spelen enz enz… , anders zou ik tegen mijn zoon zeggen dat ik geen tijd of zin had, dus jaaaaaaah ik geniet er met volle teugen van en jah ik wil mijn zoon en schoondochter héél graag even ontlasten , maar veel tijd blijft er niet over voor jezelf hoor, wait and see ……

 32. Virginia Says:

  Rofl, zó treffend beschreven, al de lasten van het moederschap!
  Maar geen enkele kinderloze maar would-be ouder gelooft je, wees gerust. Dus laat ook maar.

 33. zapnimf Says:

  @Tijdtussendoor : Merci, jawel ik verdien dat.

  @Patrick en Agnes : Ik bewonder jullie, echt! Zo slim!

  @Madame : Jawel! Jawel! Er middenin zelfs, 14 jaar en denken dat ze er 17 is. Grenzen? Die dienen toch om met voeten te treden zeker? Uw lichtpunt lijkt me vooralsnog ver weg, maar ik hou het in gedachten.

  @Zeezicht : Niet terugduwen en in Mozes’ luikske passen ze ook niet meer, maar je hebt gelijk.

  @Marleen : Nu je het zegt, de dagen dat ze bij papa zijn, zijn helemaal anders, ja. 😉

  @Lalena : En over het feit dat zij ONS sociale leven helemaal naar de knoppen haalt huh huh? Daar gaan we niet over klappen? Er komen nog wel fuifkes.

  @Tantieris en Veerle : Inderdaad wel heel vervelend dat je toevallig een goeie vent aan de haak hebt geslagen natuurlijk. Sja, volgende keer beter? 😉

  @Blah : ’t Zijn altijd diegene die het niet verdienen die de braverds krijgen 😉

  @Affodil : En dat boek heb ik natuurlijk vorig jaar toevallig gelezen. ’t Is inderdaad pas als er iets vreselijks misloopt dat je beseft hoe goed je leven wel was. (Die moeder kreeg een hersenbloeding ofzo hè?) Ik ga nu bidden dat mijn ouders heel lang en gezond mogen leven!

  @Dana : Vroeg! Veel te vroeg! Zoonzap en krulzap vertonen er ook al wat premature trekjes van.

  @Kris : Misschien moest jij eens beginnen te denken aan een bedrijfje : Kris, brainstormwoman, ideeën bij de vleet te koop. U bent geniaal!

  @Gerd : Gerd Gerd, hier laat uw geheugen u toch wel in de steek! Niks dakklimmen (wij woonden in een rijhuis met plat dak boven de tweede verdieping), maar ssssst, ik ben indertijd ook al wel eens gaan wandelen met mijn fiets, en toen wisten ze zelfs niks van het wandelen af en het was misschien toevallig een beetje nacht toen. Maar maar! Ik ben ook betrapt en heb minstens zes maanden berouw getoond en fuifkes overgeslagen.
  Ken je Linda? Die had bij een smid een soort van anker laten maken om makkelijker van het dak aan haar slaapkamer te kunnen wegglippen. Toen ze op kot ging, vonden haar ouders die haak en dachten dat hun dochter met zelfmoordplannen rondliep, dat dat tuig een moderne versie van een lus was.
  Ambetante… nu je me eraan doet denken, iedereen die ik ken is vroeger wel eens ’s nachts weggeglipt. Wat niet wil zeggen dat mijn dochter dik in de fout is gegaan!

  @NogeensVeerle : Allez nu? ’t Zijn er hele toffe en brave als je ze knevelt.

  @De Huisvrouw : O gij gemene… zo overdreven blij zijn!

  @Elke : We hebben elkaar gekruist in lezen 😉
  Maar Elke toch? Een vierde vakantie volstaat toch ruimschoots?

  @Plebs : Zo te lezen zijn er hier meer die die truuk al kennen. Wie zijn jong mee met de grootouders heeft gestuurd, steekt nu zijn vinger op!
  *zapnimf noteert in haar agenda : kinderen niet vergeten te laten steriliseren voor hun 18e*

  @Coltrui : Zoisdat! Ze zijn ook voor andere dingen nuttig. De opwaardering van het onderwijzend personeel bijvoorbeeld. Na een verjaardagsfeestje thuis te hebben georganiseerd (het liefst nog de hele klas) hebben die ouders ineens toch zes maanden bewondering voor ons.

  @Micheleeuw : Uhu, jij bent de verstandigste.
  Uren/dagen? Maak er maar twee weken van.

  @Margo : Uitdagen vanuit je comfortabele positie, pffft, makkelijk hoor! 😉

  @Duvel : Gij leest te veel en vooral, gij onthoudt te veel!
  Ok ok, ik was misschien ook niet de gemakkelijkste puber, maar nu gaat het wel over mijn klein mannen hè, dat is iets helemaal anders!
  Daar zeg je wat. Ja, de ex is intussen ingelicht en heeft haar ook een preekje gegeven waar ze van onder de indruk was. Soms gaat dat zeeltrekken wel goed.

  @Hilde : En nu niet je batterijoplader ergens kwijtleggen!

  @Zabrila : Ah, dat is dus niet alleen hier dat ze vinden dat ze nooit iets mogen (terwijl ze vrijheden met hopen hebben).
  En dan heb ik nog niet verteld dat ik de dag voordien de toer ben gaan verkennen per fiets en een uur voor aanvang alle opdrachten op de bomen met punaises heb geprikt! Jaja! Enkele keren per jaar kan dat nog net.

  @Veerle : Nuja, dubbel tijd? Zo idealistisch zou ik het ook weer niet durven stellen, maar ik ben wel altijd beschikbaar gezien mijn job (om naar hun gezaag te luisteren).

  @Beo : *zapnimf kijkt per ongeluk net de andere kant op*

  @Julie : Dat moet toch bestaan? Mensen die de babytijd prefereren en anderen die ze pas willen als ze hun basisvaardigheden achter de rug hebben. En dan maar doorgeven. Hoe simpel kan het leven toch zijn?

  @Dana : Jij vergeet dat jij dan nog steeds fulltime werkt!
  En je bent aan projecteren op je eigen moeder.
  Bovenop ben je te goed voor deze wereld.

  @Tulp : Niemand hier die dat denkt! Lees!

  @Virginia : Hoempf, zover was ik ook al. De kinderwens is altijd groter dan onze gezamenlijke goeie raad. Onbegrijpbaar maar waar.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: