Rent-a-zapnimf

  
   Hun jongsten willen ze allen uitbesteden, die kinderrijke lezers van me. Dromen over experimentele beurtrolsysteempjes, een uitleendienst op touw zetten om ongewilde kinderlozen al een voorproefje aan te reiken van wat hun nog te wachten staat – bloggers zijn nu eenmaal altruïstisch – zodat die aanstaande ouders de proefondervindelijke voorbereiding mogen smaken die wij, voormalige onwetenden, hebben moeten ontberen. Het patent laten we over aan Kris, de ontwerpster van deze uitstekende verlichting .
   
Uw zapnimf daarentegen is dan wel weer een gegeerd item om in huis te halen. Het mens kan zich op geregelde tijdstippen vrijmaken, tatert moeiteloos uw stiltes naar de boem. Dit over alles wat u maar aangeeft, ze eigent zich alle denkbare onderwerpen toe, ook al doet ze maar alsof ze op de hoogte is, het blijft handig. Daarenboven is ze goedkoop in onderhoud, met een fles cola-light of liter milde koffie bent u reeds gesteld, beschikt ze over de toegankelijke attributen als daar zijn : auto, gsm, telefoon, email en op uw vraag staat ze binnen de week met haar wijsvinger uw belknop te bepotelen waarbij ze in eenzelfde ruk het spinnenweb veertig centimeter hoger naar de verdoemenis graait.
   
Rent-eenkeer-a-zapnimf.
   
Gingen u reeds vooraf in de kostenloze proefperiode (die half juli en half augustus bestrijkt) : De Huisvrouw.
Dat mens moet vorige maal veel deugd hebben gehad aan mijn aanwezigheid, want ze heeft alweer een bestelling geplaatst voor volgende week. Referenties te verkrijgen op haar en mijn blog.
(Nota aan mezelf : snor scheren zodat de obsedeé niet weer over je onzichtbare lichaamsbeharing begint.)
   
De volgende ‘eenzame’ vrouw die snel begreep dat je snel moet zijn om beslag te kunnen leggen op uw zapnimf : Sabine
Om aan haar noden te voeldoen, doorstond ik twee keer een dik half uur onverwacht fileleed. De ramptoerist in mij werd uiteindelijk bevredigd door de aanblik van een zeer merkwaardig vervormd automobieltuig dat, zo concludeerde ik aan de verspreiding van brokstukken over drie rijvakken en een pechstrook, in zijn rondedans zowel de linkse als de rechtse vangrail meegepikt had. De ramptoerist in mij was echter nog niet zover afgestompt dat zij niet de gepaste hoeveelheid medeleven kon opbrengen voor de persoon die door een ziekenwagenbroeder uit een – gelukkig – redelijk ongeschonden bestuurdersplaats werd gehaald.
Sabine had zich uitstekend voorbereid op mijn komst. Zij voorzag een knusse woning met tuinterras en had massa’s babbels, lachebekjes doorspekt met roloogjes en gesticulaties opgespaard voor mij. Sabine mag mij ook nog eens contacteren, het genoegen lag geheel aan mijn kant. Mijn wellevendheid gebiedt mij ‘dankuwel Sabine’ neer te pennen.
Ze had mij echter wel kunnen dwingen om nog enkele uren langer met haar door te brengen want tijdens de terugweg zag ik mijzelf weerom kostbare kwartieren verliezen in de kilometers voor ik tot de Kennedytunnel toegelaten werd. Spitsuren zinderen tegenwoordig tot diep over zessen.
   
Lalena, de profiteuse van mijn voorlopige gratise diensten, wilde meer. Voor haar heb ik het extraatje moose-na-de-werkuren ingeschakeld. Al mag ik dan niet klagen over haar tegenprestaties. Eerst sleurde ze me mee naar André Van Halewyck, met wie ze nog iets zakelijks wilde regelen over haar boek en waar ik als vijfde wiel aan de wagen probeerde fungeren als muzak. Dat belette de meneer niet om vriendelijk een stoel bij te schuiven voor me en zo nu en dan uit beleefdheid ook eens mijn kant uit te kijken. Mijn ogen dwaalden dan weer over een goed gevuld magazijn. In mijn wensdromen trippelde ik met zo’n gele Ikeazak doorheen de rekken en vulde hem met al die titels binnen handbereik ; Jan Leyers en zijn weg naar Mekka, Rik Torfs die zich op een hellend vlak situeert, Johan Anthierens, Herman Portocarero en als het toch maar voor mee te pakken is, waarom niet over Fabiola en de rest van de koninklijke mik?
Bij het afscheid perst die Lalena nog vlug het volgende zinnetje uit haar geluidsorgaan : “Andrè, zij (wijst naar mij) heeft ook een blog, die zou je eens moeten lezen, ’t is om te lachen.” Mijn kaakblos kreette hulpbehoevend naar de rode variant van zo’n blue – weerbericht -screen om met huid en haar (en rest) in te verdwijnen.
Haar meedogenloze blunder heeft ze daarna wel terug recht getrokken door mij in het Leuvense vol te gieten met drank en smeuiige verhalen. Ik hou toevallig van smeuiige (bevallings)verhalen.
Toen werd het tijd om de bijkomende optie van de trein te plukken en de geplukte en mij te overrompelen met haar heerlijke (geboorte)huis/tuin en haar geheim wapen in de keuken, Karel. Karel kookt een beetje graag. Wij kunnen dat sinds gisteren likkebaardend bevestigen. Karel en Lalena zijn ook graag een beetje boeiend. Wij kunnen dat sinds gisteren beamen.
Het nadeel van zo’n wervelavond is dat hij voor je het weet overgegaan is in diepe nacht.
Het voordeel ervan : een Brusselse en Antwerpse ring zonder ander rijdend volk meemaken. Dit vraagt om herhaling, Lalena!
    
Chelone heeft ook al enkele voorzichtige contacten gelegd om op een zonnige dag mij te laten zien hoe je tuinieren tot kunst verheft en hoe die omgeving je stimuleert tot vrolijke babbels. Alsof ik daar bezwaar tegen kan hebben.
   
Tjonge, geef toe, rent-a-zap, hoe kom ik toch op zo’n geniaal gedacht?
   
PS : Kuisen en onkruid wieden zitten wegens voor de hand liggende redenen (luiheid – onkunde) niet in het pakket.
  
Advertentie

25 Reacties to “Rent-a-zapnimf”

 1. hilde Says:

  als ge de weg in de westhoek vindt.. altijd welkom 😉 opgelet gesprekken worden in plat westvlaams gevoerd.

 2. Gudrun Says:

  ’t Is dat je zo ver woont, of ik ging je ook wel eens even huren. Al was het maar om je Gent te laten zien of zo, kan ik mijn gidskunde weer eens oefenen.

 3. Kris Says:

  Hey, Zapnimf, kunnen we het dan regelen dat je bij mij even langskomt de dag dat ik de blogkids entertain? Kuisen zal zinloos zijn en voor onkruid wieden zal er geen tijd zijn. We droppen de kids het zwembad in en ik voorzie sloten wijn. Het nuttige aan het aangename koppelen. Meer hoeft dat toch niet te zijn?

 4. beo Says:

  Tedju, niet kuisen, niet wieden, niet strijken…
  Behangen dan? Of schilderen?

 5. tijdtussendoor Says:

  Hier, in de stille kempen, staat de koffie ook altijd klaar:-)

 6. zeezicht Says:

  In mijn stille kempen is ook nog plaats…

 7. veerle Says:

  Zapnimf, ge mist uw kinders zeker, daar ge zo graag het huis uit wilt?
  Hoe dan ook, hier ben je welkom!

 8. zabrila Says:

  Gent is binnenkort the place to be! Als ge ook de andere spinnenwebben voor uw rekening wilt nemen, en niet enkel deze aan de voordeur, sta ik paraat met een fles cola light en moogt ge lustig mijn stiltes naar de boem tateren.

 9. Leen Says:

  Pfff, je vraagt wel veel concentratie van je lezers, vind ik, Zapnimf, ben ik met jou beter af dan met mijn vier kinders?

 10. Leen Says:

  Rent ne keer een zapnimf …. pfff … krijg ik garantie ???

  Zoals je merkt, lieve (?) zapnimf … ik twijfel …

 11. Lalena Says:

  @Leen: gegarandeerd veel leuker dan rent-a-priest!
  voor mijn part gaat dit volgende week terug door, zo geraken we misschien bijgepraat : )

 12. Duvel Says:

  Als alle kids, of een gedeelte ervan het huis uit zijn, is het laatste wat ik nodig heb een taterend , bulderende schaterlach hebbend mens met zichtbare en onzichtbare lichaamsbeharing die al kwetterend liters koffie of colalight naar binnenwerkt en daar nog geld voor gaat vragen ook !
  En wtf zijn smeuiige bevallingsverhalen ? Je hebt het dan over de bijhorende drollen of vertel dat enkel na betaling.

 13. Sabine Says:

  Is’t goedkoper als we een 10-beurtenkaart nemen?

 14. micheleeuw Says:

  In de omstreken van Brugge (bij mij, dus) ben je/zijn jullie ook altijd welkom. Maar voor gids spelen in ’t stad, zie ik niet zitten. Verder dan de café (recht over mijn deur) ga ik niet. 😉

 15. katrien Says:

  Het is dus niet gratis?
  Mogen we ook in natura betalen? Met eieren, fruit, groenten. Een dwerggeit als je wil. Een dwergkonijn kan ook. Een rashaan en zo.
  Kinderen zijn hier toegelaten: hoe meer, hoe liever.
  Mensen die vergeten zijn hoe hard een kind kan kelen: betreden op eigen risico.

 16. de Huisvrouw Says:

  Wel graag diezelfde dag scheren want stoppels zijn zo mogelijk nog minder aangenaam 😉

 17. annava Says:

  lijkt me leuk. Zijn er ook acties?
  Zoals vijf uur Zapnimf halen, twee uur betalen!
  Of met spaarkaarten, zodat ik voor een servies met u hoofd op kan sparen of iets dergelijks.
  Of kan dat int zwart? (want hoe vul je dát in op u belastingsbrief he)

 18. dana Says:

  ik ben eigenlijk meer geïnteresseerd in Rent-a-zapmoose !

  😉

 19. elke Says:

  En beinst dat je dan toch in Brugge zijt: ik weet dat café ook zijn. Zin om je eens te komen verkneukelen in een half-af huis en dito tuin? Iedereen gaat hier buiten met een ah-wat-heeft-ze-nog-veel-werk-en-goddank-wij-zitten-al-veel-verder-gevoel. ’t Is gemakkelijk om iedereen een goed gevoel te geven, hoor. Barmhartig ben ik, echt barmhartig.

 20. niki Says:

  u bent van harte welkom
  wel niet al te zot doen of mijn water breekt…
  ge kunt met de trein komen, vlot bereikbaar, weinig file…
  en btw, het is inderdaad tijd dat er een boek komt
  wedden dat het gigantisch goed verkoopt… of toch minstens een column in een of ander blad, u kiest zelf maar
  geef maar een seintje
  zij die graag komen lezen, verwachten u

 21. madameblogt Says:

  Rent-a-Zapnimf. Bedankt voor het aanbod. 😆 Ik ga er te gelegener tijd gretig gebruik van maken. En Rent-a-Moose too. 😉

 22. Veerle Says:

  Ge zijt gij zo ook van harte welkom hoor (al je er ook ons half-af huis, wat zeg ik, onze ruwbouw, wil bijnemen). Ge moet gij uw eigen daarvoor niet verhuren.

 23. hilde Says:

  Zapnimf zal tijd tekort komen, menskes van over het ganse vlaamse land willen haar blijkbaar wel renten, mss zal hare moose een deel van de uitnodigingen moeten overnemen :-p

 24. Yucca Says:

  ha die nimf toch.
  mss kunnen degene die geinteresseerd zijn ergens samenkomen en dan kunnen ze de kosten delen hé want je moet maar één bezoek afleggen.
  alsof je leven nog niet chaotisch genoeg is 😉

 25. zapnimf Says:

  Kijk eens aan. Twee mannen die reageren… en hoe 😉

  Dames dames, vakantieperioden zijn uiteraard gratis, maar u dient wel de juiste volgorde aan te houden en die begint met een lief mailtje.
  Trio’s of kwartetten met moose kunnen ook geregeld worden, mits er rekening gehouden wordt met zijn professioneel schema.
  En verder vind ik uw gezamenlijke gastvrijheden zeer hartverwarmend.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: