Wat een boezem lijden kan

  
   “Oooo mama, ik was daarstraks helemaal in shock!”
Puberzap trachtte mijn aandacht te trekken.
Omdat puberzap gemiddeld zo’n vijf keer per dag in shock verkeert en ik net met haar papa de betalingen en gebeurtenissen van de voorbije week overliepen, hechtte mijn belangstelling zich even meer aan deze mededelingen. Die uitwisseling van informatie vindt plaats als hij hun spullen (fietsen, bakken met schoolboeken) komt terugbrengen, meestal de dag voor ze mijn week komen volstressen.
   
Ondertussen had puberzap het portier van mijn wagen opengerukt en schurkte zij op wel zeer radicale manier haar niet onaardige boezem tegen de binnenzijde van het raampje. Een kakofonie van geplette decolleté. Inderdaad een doeltreffende beweging om mijn blikveld te verleggen met opgetrokken wenkbrauw en af te wachten wat haar verhalenspuit zou voortbrengen.
   
“Yo ma, ik reed dus gewoon op het fietspad, dat smal aan ’t school, toen er een zeikstraal (moeder keek waarschuwend) de deur van zijn auto ineens opengooide. Mijn vriendin kon die nog net ontwijken en ik vloog zo (nog eens de truuk met het zijvenster, pletsch pletsch) erop.”
   
“Heb je zijn gegevens?” probeerde ik.
   
“Toen ben ik die vent beginnen uitschijten. (Moeder maakte afkeurende geluidjes.) Amaai, zie hier (wijst naar volgroeide voorkant) een blauwe plek zo groot als mijn gsm.”
Als een meelevende ouder bestudeerde ik de opgelopen schade en prikte er een paar keer in met de wijsvinger. Gekneusd, maar geen veerkracht verloren, constateerde ik.
   
“Heb je zijn gegevens gevraagd?” poogde ik nogmaals.
   
“Sidney lag zowat dubbel, die had zicht op mijn onnozel koppeke boven en tietafdruk (Moeder bloosde een seconde) op de deur, zei ze. Maar zeer dat dat deed, jong! Mijn arm hing over die bovenkant.” Ze toonde een donkerpurper merkteken aan de binnenzijde van haar bovenarm, gehavende benen en een koppel schrammen hier en daar.
   
“Je hebt die mens zijn telefoonnummer toch op zijn minst?” vroeg ik ten derde male.
   
“Mijn fiets wipte eerst vanachter omhoog en viel terwijl ik onflatteus boenkte en nu rijdt hij niet meer tegoei. Mijn stuur trekt altijd naar rechts en mijn wiel staat kadul.”
   
“Dat is verzekering, meid. Voor de zoveelste keer, je hebt toch wel een contactadres?”
   
“Nee.”
   
“Een nummerplaat dan?”
   
“Nee.
“Ja seg, hij vroeg of ik me zeer had gedaan en of mijn fiets nog marcheerde en ik zei, onder invloed van de adrenaline, nee en ja.
Wist ik veel?
Ik was immers in shock!”
  
Advertentie

14 Reacties to “Wat een boezem lijden kan”

 1. zapnimf Says:

  PS : Toch wat schaam op jou, meneer de onvoorzichtige, dat je niet wat verder dan je neus en de veertienjarige kon denken en op zijn minst je telefoonnummer kon achterlaten voor het geval dat… Over goedkoop ervan af komen gesproken.

 2. Laleña Says:

  meneer de onvoorzichtige was al lang content dat de meid zich niet teveel bezeerd had, kwam die daar ff goed vanaf!
  O, en voor ’t geval je moest denken dat de kwetsbare weggebruiker altijd in zijn/haar voordeel is: nr 2 is hier ooit de straat op gekatapulteerd door een snelheidsmaniak, maar omdat HIJ in shock was heeft de polies geoordeeld dat de onze (die met de ambulance weggevoerd werd) in fout was: fiets in frut, zelf mogen betalen, niks tussenkomst verzekering

 3. zeezicht Says:

  Je bent nergens meer veilig, zonder vier paar ogen.
  heeft die kerel niet gezien dat de fiets kaduuk was?

 4. veerle Says:

  Openslaande autodeuren, altijd gevaarlijk. Ik kan ervan meespreken. Mijn boezem gelukkig niet, want die had ik toen nog niet.

 5. Margo Says:

  En den djoef op de bakkes van deze week gaat naaaaaaaaaaaaaaaar: dienen troeten die zonder kijken zijn autodeur openzwiert en daarmee 2 puberzaptits tegen zijn ruitje plet!

 6. Kruimel Says:

  compleet naast de kwestie, maar een gedachte die mij altijd overvalt als ik dergelijke stukjes lees.
  Is er al vooruitgang geboekt in het experiment om de pubertijd over te slaan?

 7. elke Says:

  Uitkafferen mag (zegt deze moeder). Als ik zoiets zou doen, mogen ze mij ook uitkafferen.
  Maar de meneer zonder ogen mocht idd wel zijn gegevens gegeven hebben.
  Hoewel, heb ooit eens een fiets, die uit een mij totaal onbekende hoek kwam (ik had gekeken en niks gezien, die moet nogal gevlamd hebben) tegen mijn auto gehad. Hij tegen mij, ik niet tegen hem. Heb ook uitgestapt en gevraagd of hij niks had en toen hij ok leek (stond recht, had geen schram, sprak normaal), ben ik ook doorgereden. Eigenlijk. ’t Is niet altijd gemakkelijk te beoordelen, vermoed ik.
  Niet dat ik die mens wil gelijk geven, hé, don’t get me wrong.

 8. elke Says:

  BEN ook uitgestapt. Djees, zeg… dat westvlaams toch!

 9. Blah Says:

  ’t is te hopen dat hij dat hier komt lezen…

 10. Stef Flater Says:

  Typisch en van alle tijden: nog steeds geven die mensen geen zier als het om kinderen of jong-volwassenen gaat. Vlug eens vragen of ze geen pijn hebben en dan er vlug vandoor. Triestig. Gelukkig is niet iedereen zo.

 11. vandepotgerukte Says:

  Ik citeer: “Toen ben ik die vent beginnen uitschijten.”
  Tsja, in welke gemoedstoestand heeft die vent haar gevraagd of ze zich bezeerd had? Als hij dat op een bezorgde deftige manier gedaan heeft vind ik het nu zo abnormaal niet dat hij zijn gegevens niet opgedrongen heeft aan een hem “uitschijtende” puber.

  Was getekend

 12. bigbear Says:

  Meneer heeft er zich gemakkelijk van afgemaakt … En al zijn fietsters dan al eens onoplettend , ze blijven veruit de zwakste weggebruikers ….

 13. zabrila Says:

  Achteraf blijkt de schade dikwijls groter dan je op ’t eerste moment kon inschatten.

 14. micheleeuw Says:

  Heeft ze haar lesje geleerd ? ALTIJD de gegevens vragen.
  Hopelijk komt er geen volgende keer, natuurlijk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: