Patrick eet zijn bord niet leeg (en als ik dat had geweten, ik peerde een kotelet tegen zijn oren)

  

zapnimf1kleindonkerroze-op-paars   Dat we geen zeventien meer zijn, hebben we geweten.
Het geheel zapmoose sleurt zich al twee dagen voort op allerlaatste krachten. Tot vijf uur met Laleña blijven keuvelen is gezellig en desastreus tegelijk.
 
Vier redenen om eens te vloeken achteraf.
 
1. De roosters! Met stip de roosters de dag nadien. En wie mij in het reactievak gaat tegenspreken met gazettenpapier, gras en een nacht trekken… die komt voortaan iedere day after demonstreren hoe soepel dat verloopt, van zwart naar blinkend.
 
2. Euh… omdat we geen zeventien meer zijn dus : stram, koppijn en geen stem meer. Hel!
 

3.  wandelzoektocht_101
             wandelzoektocht_102

4. Niet alle bloggers zijn even fijntjes opgevoed als u of wij :
 
a) Dat laat zijn gerief zomaar achter in de hoop dat wij binnenkort het containerpark gaan bezoeken.
Wat ze dan laten slingeren, is geeneens onze maat/geraakt niet meer in onze kast/is van een andere supermarktketen dan diegene die wij frequenteren. 

wandelzoektocht_106
 
b) Onder het mom : moet ik er een tekeningetje bij maken? (pijltje lege rollen naar vuilbak en volle rol naar houder)

wandelzoektocht_105   
 
c) Wie Kent rookt of sigaren… de asbak stond voor u op tafel, die grote vlakte waarop u zat met dat bodempje gazon heet : tuin.
 
 
Veel meer redenen om te besluiten dat dit voor herhaling vatbaar is :
 
De sfeer zat er al vroeg in. Het regende. Hoera! Slechts luttele minuten, ook hoera.
Het vertrek werd uitgesteld want de pick-nick was nog niet gearriveerd en bij die veertig sandwiches, misten we ook nog Beo en zijn zonen. Toen dat euvel verholpen was, kon de hoop (Margo & smurf, Elke, Ionesque, Stef Flater, Tulp & zoon, Agnes & Patrick, Beo & zonen, minizap, zoonzap & moose) zich in gang zetten.

P1010075  
Maar er geraakte nog volk bij. E., de wederhelft van Casa Murphy-auteur Veerle werd haast uit zijn zopas geparkeerde busje gesleurd, klaar of niet, en Laleña poterde de eerste kilometer op vier wielen om aan te pikken bij de groep.
Patrick en Agnes werden door mij abusievelijk verward met een tros getuigen van jehova’s die eveneens hun eigen traject in de buurt wandelden. En vervolgens verdacht iedereen zapmoose ervan, strikvragen in de bundel te laten sluipen. Alsof wij dat zouden durven. Allez, behalve de visvraag (een mannetje! : Wat is ZIJN geslacht?) en de ramen tellen, zat er niks van het soort in. Wij menen het echt wel goed met jullie.

IMG_1247                        IMG_0560   
 
Er werd gevraagd om gedurende de wandeling ook oog te hebben voor tien beesten en vijf paddestoelen. Dat was een kleintje voor de deelnemers : het paard op het bord van het ruiterpad, de snippen die in onze living, de krokodil op de trui van een kleine, de schrik voor het gebrek aan levende exemplaren, zat er flink in. Het resultaat van deze opdracht is weliswaar (wat had je anders gedacht met een Menck, Stef, Beo, Patrick, Ionesque en Laleña aan de fotografeerknop) uitmuntend gelukt.

P1010077                    IMG_1726   
 

 

Ondertussen lummelde de logistiek van deze gebeurtenis, bestaande uit Huisvrouw, Veerle en mijzelf, wat rusteloos in onze tuin tot het onze beurt was om in gang te schieten ; een pauzeplaats in elkaar te boksen aan het fort van Brasschaat. Dat rijdt dan in iets met vierwielaandrijving en de vorm van een tank, maar dat stukje aardeweg met bultjes… dàt zag ze amper zitten, die dysfunctionele : “Amaai maat, dat moet zowat de eerste keer geweest zijn dat ik 13 km per uur reed!” We vergeven haar d’r gezaag omdat ze toch wel tien (!) stoelen uit mijn auto heeft helpen sjouwen.

P1010085          IMG_0549  

     (opdracht : groepsfoto met je voeten van de grond)

 IMG_0547
            P1010089
Tijdens het recuperatiemoment werden Margo en smurf eventjes aan het sportpaleis afgezet en terug gehaald. Ondertussen had groep twee zijn weg naar onze erf gevonden. Een bende moedigaards om met kleuters al die kilometers te vreten. We sommen op : S’been & dochters, Estelle, Winedevil en vier petotters, Menck, Chelone, Puberzap, krulzap met vriendinnetje.

P1010091               IMG_0562

 

IMG_0565            
 

 

 

 

 

                

  Oja, vond het genootschap ook nog tijd om een hond te redden. Niet te schatten, die bloggers.

IMG_0554

(Opdracht : Neem een groepsfoto die op de site mag verschijnen. Wie onherkenbaar wil zijn, moet creatief zijn)

IMG_0572

IMG_0573

P1010101

Terug samengesmolten in onze hof, vonden we daar Madame in conversatie met het buurmeisje en later troffen we er ineens ook nog Tijdtussendoor, Breeg en Brunello aan. Estelle mocht dan wel geweldige voorafjes voorzien hebben, ze aarzelde geen moment om mijn pannenlappen te laten verkruimelen tot één gat aan haar paëllapan. Met die deerne ambiance genoeg, later zou ze nog haar been tot bijna moes vallen.
 
Onderwijl liep dat etentje volledig uit de hand ;
– Patrick at zijn (derde) bord niet leeg.
– Huisvrouw werd overvallen door een vlaag van mottigheid.
– Niemand herkende zijn eigen vlees nog en graaide maar van het plateau wat hem het lekkerst leek, pas toen ik na een anoniem stuk rib en andermans lam en een onbekend worstje, mijn eigen biefstuk in Brunello’s mond zag verdwijnen, besefte ik, dat ik zelfs geen maagplaatsje meer overhad om mijn vlees op te eisen.
– Een van de twee architecten uit het gezelschap zag in een halve ogenblik dat mijn bakstenen niet horizontaal staan (en dat mijn goot mij last gaat bezorgen… de dakwerkers onder u mogen zich altijd aanmelden). Achttien jaar lang accepteerde ik die muur als zijnde perfect en sinds zaterdag zie ik iedere keer ik er passeer, schuine stenen in mijn blikveld… aaaaargh.
– De vrouwelijke koters verzorgden een optreden.
– Het gelach en over-en-weer getak werd luidruchtiger, wijniger en gevatter… of net niet.
– Karel kwam speciaal na een veertienuurse vanuit Frankrijk een einde aan deze dag breien.

IMG_1304
 
Ook de zaps vonden de dag memorabel. Het is hen helaas niet gegeven van namen te onthouden. Terwijl de verhalen aan tafel zondag borrelden, beschreven ze u als : die mens die uit de bijbel ontsnapt is, die rooie, die kerel met die pet, de man van de tuinmadam van overlaatst. Iemand die zichzelf herkent?

Nog meer Patricks eet zijn bord niet leeg op :

http://margogogo.wordpress.com/2009/09/13/patrick-eet-zijn-bord-niet-leeg/

http://kielzog.wordpress.com/2009/09/15/patrick-eet-zijn-bord-niet-leeg/

http://madameblogt.wordpress.com/2009/09/13/patrick-eet-zijn-bord-niet-leeg/

http://chelone.wordpress.com/2009/09/14/patrick-eet-zijn-bord-niet-leeg/

http://tijdtussendoor.blogspot.com/2009/09/patrick-eet-zijn-bord-niet-leeg.html

http://disfunctionelehuismoeder.skynetblogs.be/post/7287932/patrick-eet-zijn-bord-niet-leeg

http://breeg.wordpress.com/2009/09/13/patrick-eet-zijn-bord-niet-leeg/

http://nextnext.wordpress.com/2009/09/14/patrick-eet-zijn-bord-niet-leeg/

http://eenjaarvrolijkheid.blogspot.com/2009/09/patrick-eet-zijn-bord-niet-leeg.html

http://stefflater.wordpress.com/2009/09/13/patrick-eet-zijn-boord-niet-le/
 
Merci allen.
Volgend jaar een fietstocht?

(foto’s van oa. Moose, Menck, Stef Flater, Beo)

Advertentie

23 Reacties to “Patrick eet zijn bord niet leeg (en als ik dat had geweten, ik peerde een kotelet tegen zijn oren)”

 1. Menck Says:

  Tiens, de vis ziet er alhier geheel anders uit dan op mijn blog. Geslachtsloos, als het ware.
  Mijn sigaretten werden netjes in het daartoe voorziene asbakje gedeponeerd. Daarenboven rook ik Kent noch sigaren.
  Een bbq-rooster proberen proper te krijgen middels dauw: forget it. Al meermaals uitgeprobeerd, evenwel zonder resultaat. Ik gebruik Cilit Bang in combinatie met een stalen schuurspons. Dat helpt wél.
  Huisvrouw had ongetwijfeld een acute aanval van placentitis.
  Verder heb ik aan dit relaas echt niks meer toe te voegen dan “Chapeau!” (alhoewel: de kleine fotootjes mochten best wel aanklikbaar zijn, eigenlijk.)

 2. breeg Says:

  Ah kijk, op den onderste foto is de Patrick juist zijn derde bord a

 3. breeg Says:

  aan het volscheppen denk ik…
  Damn, verkeerde toets aangeraakt vandaar deze reactie in 2 delen. Het was trouwens ongelooflijk super en wat je ook organiseert, ik kom zeker en vast terug!

 4. Stef Flater Says:

  Een fietstocht volgend jaar? Waarom niet?
  Ik wil best blijven slapen in die tent om ’s anderendaags uw roosters te kuisen. Alleen – ik snurk verschrikkelijk. Het zou wel kunnen dat geen mens in omtrek van 5 km nog een oog kan toe doen.
  Getver. Op die groepsfoto sta ik als een lompe boer met kiespijn. Ik ben helemaal niet fotogeniek. Daarom dat ik zelf meestal de foto’s neem. Veel esthetischer.

 5. Stef Flater Says:

  Oh ja – ik kan hier ook voor de honderdste keer vertellen hoe goed jullie alles georganiseerd hadden. Maar dat hoef ik niet te herhalen? 😛

 6. De Huisvrouw Says:

  Ik heb mijn marlboro’s keurig in uw schamel excuus voor een asbak gedeponeerd.
  En ik zie dat mijn schaal afgewassen is! Flink zo! De zak ook?
  Het was moeheid trouwens, ondraaglijke moeheid. Van die stoelen, zonder twijfel. Volgend jaar zitten we wel op een handdoek.

 7. Agnes Says:

  Volgens mij kan je op die foto zien hoe groot zijn ogen zijn. Hij is nog maar polshoogte aan het nemen. ‘Njam, njam, wat ga ik hier nemen? Oei, de borden zijn hier wel klein. ‘k Zal straks nog eens moeten terugkomen.’ Ik herken die blik.
  Maar onder ons gezegd en gezwegen, hij deed onze keuken wel eer aan, hé.
  Agnes

 8. tijdtussendoor Says:

  Ach meid… had even gebeld. Ik was met plezier terug gekomen om je te helpen opruimen 😉

 9. elke Says:

  Ik schreef al dat het dik in orde was zeker? Zullen we het hier nog eens in duizendvoud herhalen? (neuh, jullie weten dat het gewaardeerd werd en daarbij, dan wordt de reactie te lang). Ik rook niet, laat zeker nooit een kartonneke op de toiletrolhouder zitten en ik heb niks achtergelaten. Daarenboven geloof ik niet dat het metselwerk scheef was, volgens mij zijn de stenen gewoon niet recht en is het gezichtsbedrog. De volgende keer nemen we een waterpas mee!
  Mercimercimerci, jullie waren geweldig. En zijn het ook nog altijd, mag ik hopen.

 10. Veerle Says:

  Als ge volgend jaar een fietstocht organiseert, wil ik weer van logistiek doen.
  En van die wc-rollekes: ik heb dat elders ook al opgemerkt, wat een verschrikkelijk moeilijke opdracht dat is. Soms belanden ze hooguit tot op het deksel van het vuilnisbakje.
  (ofwel dacht iedereen dat ze dat moesten bewaren voor in de klas, om knutselwerkjes van te maken)

 11. chelone Says:

  Kent is wel mijn merk maar na de berisping die ik op straat van jou kreeg, heb ik geen peuken in jouw tuin laten vallen. Wedden dat er nog een andere Kent-roker aanwezig was?
  Nooit geweten dat er zoveel slaatjes te verdelen stonden.
  (Voor het buffetbezoek van Patrick)
  Die twee ‘Fransen’ zijn dus weer uit hun tent gekropen?

 12. watervrouwtje Says:

  Oei,ziet er een gezellige boel uit,jammer dat ik dat heb moeten missen, amai zapnimf zoveel werk nog achteraf of had je nog hulp?

 13. Patrick Says:

  Verdomme, was er nog een kotelet over dan?

  Merci Zap & Moose

 14. Margo Says:

  Waarheidsgetrouw uitgebreid samengevat, Nimf!
  Dat het een fantastische dag was hoeft niet meer gezegd, zekerst? Als ze’t nu nog niet weten, seg.
  Die foto’s verraden de grote ambiance over de hele lijn, heel tof dat er zoveel portrettentrekkers van dienst waren. Dolletjes.
  Nu, die tweede foto bovenaan, met al de verl…vergeten voorwerpen…je gaat mijn zwarte stapschoenen, zwarte kleren en blauwe deo toch weer properkes in dat witte plastieken zakje steken, toch?
  Zoals afgesproken; ik kom er eerstweeks om. Dan kan ik jullie nog ’s persoonlijk bedanken voor alles. Of is dat niet meer nodig?

 15. annava Says:

  Er waren nog misselijke mensen ofwa?
  Leuk verslag.

 16. ili Says:

  één ding kan ik met zekerheid zeggen:
  ik ben het niet geweest !! :-p

  volgens mij hebt ge alleen ‘echte venten’ en kinderen uitgenodigd ? of bestaan luie vrouwen echt ??
  ik heb altijd gedacht dat dat een contradictie was ..

  ‘k vindt het wel smerig… is patrick het kneusje van de bende ? de enigste zonder blog ? wie weet .. de enigste zonder internet ??

  als promotie moet dat nu wel kunnen tellen hé..
  een blogmeeting doen en de lezers een rondje blogland insturen 😉

 17. zeezicht Says:

  Wat een fantastisch relaas over een fantastische dag!
  Als zapmoose iets doet, dan wel dadelijk tegoei hé!
  Gelukkig kan ik een beetje meegenieten door hier alles te lezen en te bewonderen.
  Ik heb zelfs alle aanverwante blogs gelezen via jouw links 😉
  Daardoor zet ik maar één commentaar.
  De foto’s van herkenbare en andere dingen en apen geven een groot deel van de sfeer weer. (tiens, wist niet dat daar ook apen zaten, hingen.
  Leuk, leuk, nee héél leuk!
  Alleen krijg ik een beetje medelijden met Patrick, die deze stempel de rest van zijn leven zal moeten meesleuren. (hihi)

 18. Laleña Says:

  Patrick floreert bij zoveel aandacht rond zijn persoon, beste Zeezicht, maar Nimf, geef toe, dat is zeuren (west-vlaams voor misleiden), toen ik om 4u met je in de keuken stond te kletsen (die blaas ook!) was heel de keuken al aan de kant (nu hoor ik één steigeren, hihi) én bovendien wordt er vergeten dat er niet enkel volwassenen deelnamen, dus zou ik niet meteen naar hen wijzen ivm het vervangen van de WC-rollen.
  Ik zal aan mijne Charel zijn oren trekken voor de sigarenpeuken maar dat schaadt de natuur een pak minder dan Kent-peuken. Wél waar.
  ‘ t Was weer supertof, ik geniet nog na, keicool om iedereen terug te zien en samen te lachen. Zal ik mijn reisjes plannen ifv de blogmeetings?
  Sebiet waag ik mij aan een blogstukje met als originele titel: ‘Patrick…’
  dikke kus

 19. Leen Says:

  Ik begrijp het al . . . ik heb iets gemist! Sorry, hoor, maar bedankt voor de uitnodiging.

 20. madameblogt Says:

  Die glazen ovenschotel met deksel op foto 106 is van Bernard (Beo). Hij had was ze bij de vorige blogmeeting alhier vergeten. ‘k Heb ze dus (gevuld) meegebracht en hem gezegd dat hij ze niet weer mocht vergeten. Tss, tss.

 21. Groepsbouwbimbo met haar huisdierspinnen op weg naar Parijs « De weergaloze fratsen van ene zapnimf Says:

  […] wandelzoektocht. U weet niet waarover ik het heb? Klik hier voor het natuurschoon. Na de bloggers, de neven en de nichten, is hij gisteren aangepast voor de collega’s. Ondergetekende vond dat […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: