Prutflubber

  

zapnimf1kleinlichtroze-op-paars   Ik las.
Ik las enkele blogs en hun reacties. (Ik begon drie keer een zin met ik.)
 
Toen dacht ik :
 
Hoe populair, kwalitatief, humoristisch, stijlvol, zelfrelativerend, feitenwerpend of al dan niet in een correct Algemeen Nederlands en in een aanvaardbare stijl opgesteld een blog mag zijn, hij betekent in wezen niks*.
De echte vraag die we ons moeten stellen : hoe geslaagd zijn we als mens?
 
 
 
Oeps. Andere vraag alstublieft! Momenteel is het hier in huize zapmoose niet beter gesteld dan twee flubbers prut die, bedolven onder de stress van het werk, serieuze pogingen doen om de essentie van het leven niet uit het oog te verliezen.
(Maar we kussen nog, het is nog niet helemaal hopeloos.)
 
 
* Mijn irl vrienden en kennissen zijn niet het minst geïnteresseerd in het volgen van deze blog. Niet egostrelend, maar wel handig, je kan er zonder schroom over schrijven.
* In mijn omgeving weet praktisch niemand wat dat is, een weblog. Tot zover het grote belang ervan in een groter geheel.
* Een blog moet fun blijven, het zou wel zonde zijn als je de proporties uit het oog verliest voor… ja waarvoor eigenlijk?
* Zou ik nog vijf lezers overhouden als ik iedereen wegfilter die zelf een blog heeft en komt lezen uit wederzijdse beleefdheid? Tutut, niet tegenspreken, want iedereen weet, als je zelf even niet meer schrijft, het ook niet kan opbrengen om dagelijks zoveel tijd te spenderen aan het lezen van anderen.
* Lees meer boeken!

Advertentie

88 Reacties to “Prutflubber”

 1. biomama Says:

  tuttut, mijn blog verzameld al heel lang spinnewebben maar ik kom nog trouw lezen, echt!!

 2. lichtindeduisternis Says:

  Ik lees meer dan dat ik zelf schrijf. Ik vind jouw blog fun en daarom kom ik nog altijd lezen.

 3. March Says:

  Ik lees nimf. OMDAT IK HET WIL.

 4. calamity jane Says:

  zolang jij woorden als prutflubber uit je mouw schudt, kom ik lezen!

 5. Margo Says:

  Ik las ook. Ik las ook bepaalde blogs. Ik las ook de reacties daarop. Ik begon 4 keer met ik.
  Een weblog is een deel van het leven van de eigenaar van die blog, het is een verlengstuk van een creatief en sociaal mens die graag schrijft en deelt. Er zijn mensen die op negatieve toon oordelen over andere blogs, die denken dat hun blog wél de moeite waard is om te bestaan en gelezen te worden, dat zegt vooral veel over de persoon die die kritiek spuit. Alsof er richtlijnen bestaan die bepalen of een blog goed is of slecht. Bullshit.

  Kommer en kwel valt ons allemaal wel eens te beurt, dat zijn dikwijls crusiale keerpunten die ervoor zorgen dat je even stilstaat bij de gewone en ongewone dingen.
  Een sterk duo laat zich daardoor niet (te lang) uit het lood slaan.

 6. Laleña Says:

  een dipje, schat?
  dikke kussen!

 7. breeg Says:

  Ik kom echt niet lezen of reageren uit beleefdheid, zoveel goeie manieren heb ik nu ook weer niet. Er valt hier altijd wel wat te beleven en je bent een heel erg fijn mens.
  En boeken lees ik ook, zelfs meer dan blogs

 8. Patrick Says:

  Nimf, IK lees U en dat moest eigenlijk genoeg zijn.LOL

 9. zeezicht Says:

  Ik ben geen super beleefd mens, ik lees wat ik wil.
  En niemand anders dan jij kent woorden zoals prutflubber.

 10. Menck Says:

  Toegegeven: het gros van de Vlaamse weblogs, waaronder welzeker ook de mijne, zijn niet meer dan digitale dagboekjes. Elkeen zijn playground en zo. De invloed en het belang van die blogs is niet zelden zwaar overschat en betekent in wezen bijna niks. Wie zich daarmee kan verzoenen, vindt in enkele van dergelijke blogs een bijwijlen aangename tijdverpozing met de spreekwoordelijke lach en traan. End of story.

  Maar is het ook niet zo dat veel surfers via een zoekmachine op een weblog komen en daar dan vaak relevante informatie – en misschien nog beter: meningen – vinden?
  Weblogs die, zoals in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS, bedreigend worden voor de bestaande c.q. gevestigde orde, vinden we in Vlaanderen vooralsnog nauwelijks terug. Maar wanneer we het hebben over onderwerpen als, pakweg, marketing, dan kan toch niet worden ontkend dat bepaalde weblogs invloed hebben? Het ligt er ook maar aan hoe je invloed definieert, natuurlijk. Reiscommentaren van anderen lezen doe je voordat je op vakantie gaat en pas wanneer je zelf op die plek bent geweest, zou je kunnen overwegen om ook je mening te plaatsen. Invloed hebben is dan slecht cijfermatig te onderbouwen, maar is wel degelijk aan de orde. Veel lezers zullen bovendien vaak niet in de gaten hebben dat ze een blog bezoeken doch verkeren in de veronderstelling dat het een (interactieve) website is. Vandaar allicht dat maar weinig mensen uit je entourage vertrouwd zijn met de term ‘blog’.

  Zou je nog vijf lezers overhouden als je iedereen wegfiltert die zelf een blog heeft en komt lezen uit wederzijdse beleefdheid, vraag je je af. Ik ben overtuigd van wel. Je zou allicht een pak minder reagerende medemensen hebben, maar de lezers zouden niet massaal afhaken. Moesten al je lezers ook altijd reageren, je zou nogal een pak reacties hebben.

  Wie ‘moeder, waarom bloggen wij?’ als uitgangspunt neemt om een blog op te starten dan wel te continueren, weet waaraan hij begint dan wel bezig is. Dat kan louter lichtvoetige fun zijn, dan kan een uiting van niet te stuiten schrijfdrang zijn, maar het kan ook een voorzichtige dan wel resolute stap richting nog al te vaak onderschatte journalistiek – van welk niveau of welke strekking dan ook – zijn. De kunst bestaat erin de verschillende soorten blogs uit elkaar te houden en ze per categorie te beoordelen.

  Wat jouw blog betreft: ik lees hier graag. En ik lees hier al zolang je blogt. Dat is: nog voor ik je ook maar enigszins kende laat staan had ontmoet. Je schrijft leuk en herkenbaar en je humor vind ik zeer pruimbaar. Je hebt de soort blog waar ik me thuisvoel. Net zoals ik me ook bij andere soorten blogs thuisvoel. Tuin- en groenblogs, om maar eens in mijn persoonlijke interessesfeer te blijven. Of journalistieke, muziek- en fotoblogs. En dat is het ‘m nou juist: een blog kun je nu eenmaal niet veralgemenend definiëren, want dan worden absoluut foute meningen gebezigd. Zoals dat een blog fun moet blijven, om maar eens iets te noemen. * dikke knipoog, vaneigens *

  En, o ja: het leukste gevolg van bloggen zijn toch de meetings, niet?

 11. Janina Modaal Says:

  Ik lees gewoon omdat ik niet beter te doen heb. Van blogs over reclameblaadjes tot dikke turven.

 12. chelone Says:

  Voor mij bestaan er geen wetmatigheden in het bloggen. Ik blog niet als ik me goed voel en wel als ik me niet goed voel. En dan weer omgekeerd.
  Die moods profileren zich ook in het lezen van andermans blogs.
  Ik bekijk nooit statistieken maar ben soms blij met een respons.
  En dan is er nog het werk, de familie, de besonges enz. en tegen de tijd dat je echt op je stoel zit, is het alweer tijd om te gaan slapen. Prioriteiten stellen, het is niet altijd even gemakkelijk.
  Maar achter die bloggers zitten wel degelijk mensen die ik graag eens mail of bel. Het zijn die contacten die mij het meest bijblijven en natuurlijk die van de blogmeetings. En die zijn altijd heel menselijk gekruid.
  Als mens ben jij zeer zeker geslaagd!

  • zabrila Says:

   Jij ook hoor Chelone! Ik ben blij dat ik je – via het blog – leren kennen heb!
   Maar het leven is nu eenmaal meer dan een blog… en soms eisen andere zaken hun aandacht ook op! En die artistieke literaire pareltjes vreten energie…. en bovendien is het moeilijk om terug te demarreren eens je motor stilvalt 😦

 13. watervrouwtje Says:

  Mij zal je wel houden als lezer en graag zelfs,het mag geestig en sprankelend blijven.Meestal begin ik net als jij,(ikzal ne keer schrijven over… soms geraak ik niet verder en denk wie leest dat,wat heb ik te vertellen dat iemand wil weten,niets eigenlijk .Och als het maar ontspanning brengt niet,toch!

 14. Marc Says:

  Om eerlijk te zijn: ik heb nooit veel blogs gelezen, niet toen ik zelf nog een -echte, actieve- blog had, en ook nu niet. Af en toe wordt er eentje uit de feedreader gesjot, en nu en dan mag er een bij… gelijk gij ;p

  Er moet trouwens dringend iemand een stuk schrijven over de redenen om met bloggen te stoppen… want ik heb goesting om te reageren.

 15. tijdtussendoor Says:

  Tot voor kort was bloggen vrij anoniem voor mij. Na de meeting hebben sommige blogs een gezicht gekregen. Daarom ben ik nu nog meer geneigd om hier te komen lezen. De openhartige manier waarop je iedereen ontvangen hebt typeert je karakter. Je bent een fijn mens en ik hoop je nog veel te lezen en zeker ook nog eens een keer ergens samen een goeie babbel te doen 😉

 16. madameblogt Says:

  Mensen die blogs schrijven, lezen doorgaans ook blogs. Maar wat mij betreft, zowel schrijven als lezen: zonder verplichtingen graag.

 17. elke Says:

  Ik schrijf en lees als ik goesting heb, ik vermoed van de meesten dat dat net zo is. Moet dat ook niet zo zijn? Niets moet, alles mag. Enfin, neem dat ‘alles’ maar niet al te letterlijk.

 18. ysabje Says:

  ik vind het erg leuk om te merken dat een aantal niet bloggende mensen uit het echte leven fans blijken van mijn blog. maar er zijn er ook een heleboel die er totaal niet toe komen om ook maar eens even te passeren…

  wat een zapnimf betreft: een stukje interesse en een stukje beleefdheid. Da’s toch prettig? Beleefdheid is niet iets vies ofzo. integendeel. Ik word ook gewoon een beetje blij van je blog…

 19. gewebkijk Says:

  ik sluit mij aan bij madameblogt…

 20. kaatje Says:

  Ik heb geen blog en kom toch elke dag bij jou langs om te lezen.

 21. veerle Says:

  Uit beleefdheid houdt niemand dat lang vol, hoor. Er zullen dus wel andere en betere redenen zijn…

 22. Nina Says:

  Uit beleefdheid moet ik hier niet komen want ik sta niet in uwe lijst, pffftt…En gisteren geleerd bij Oprah: minimum tien seconden kussen per dag (of was het per week?) is goed voor iets, de gezondheid of de relatie waarschijnlijk, of beiden…

 23. Veerle Says:

  Allez allez, wat is me dat hier. Zulk een existentiële vragen waarmee jij worstelt zeg, dat is niet gezond hoor, en zeker niet samen met die stress.
  En dat er eigenlijk maar één antwoord op is: bloggen mag maar één reden hebben, namelijk dat je het doet voor je plezier, ongeacht hoeveel of wie je blog al dan niet leest (zegt zij die zich onmiddellijk waardeloos voelt als de leescijfers eens de dieperik ingaan, maar dit compleet terzijde).
  Ik kom hier bovendien dagelijks kijken omdat ik dat leuk vind, neh (helaas voor jou lukt het meestal niet om nog commentaar te geven, maar rond middernacht slaagt mijn brein er meestal niet meer in nog zinnige dingen op papier te zetten).
  Welk boek ben je nu trouwens aan het lezen?

 24. Blogbaas Says:

  Ik denk er precies zo over als jij, en zit waarschijnlijk in een gelijkaardige zooi. Ik probeer het bloggen vol te houden omdat ik het graag doe. Het verzet mijn gedachten.

 25. de zeggenschap Says:

  Holapola, een nimf gaat dus ook zolang te water tot ze barst!
  En toch moet ik zeggen dat dit hengelen van jou vrij goed aas aan de haak heeft. Elk vriendinnetje of tante van hier en ginder slooft zich uit om het bliekje te zijn dat bij je haak past.
  Nu nog de pieren uit de neus en je kunt weer tegen een stoot.

 26. micheleeuw Says:

  Ik schrijf niet meer elke dag en lees 1 keer per week alle blogs die ik volg, waaronder de jouwe, omdat ik niet meer tijd heb. Ik ben steeds benieuwd welke pareltjes je nu weer uit je mouw hebt geschud en menig keer lig ik hier plat van ’t lachen. Ik zou je erg missen …

 27. Blah Says:

  Ik lees je gewoon graag en meer hoef je er niet achter te zoeken. 😀

 28. affodil Says:

  Het feit dat veel bloggers bloglezen op het moment dat ze zelf ook blogschrijven, heeft vaak te maken met “nu heb ik eindelijk even rustig de tijd om met een kop thee/koffie/glas wijn of wat sterkers aan de pc te gaan zitten en er plezier aan te hebben ipv er mee te wérken, zonder dat ik onmiddellijk een debiel verslavend spelletje moet gaan spelen”. Denk ik. Omdat dat bij mij ook zo is. En dan lijkt het vaak alsof mensen komen lezen in de hoop dat je dan op jouw beurt een beleefdheidsbezoekje bij hen brengt.

  Blogstukjes van het gehalte zoals dat van jou er ook een is, worden ook wel eens column genoemd en dat is een literaire stijl op zich, maar van het levensblije slag waar anderen ook eens bij kunnen (glim)lachen. Momenteel kom ik nog onmogelijk aan een “serieus” boek toe omdat mijn kop te vol zit ’s avonds, maar door blogland laveren en overal wat gezwam en geprutflubber meenemen, daar voel ik me goed bij?. Dan slaap ik beter.

  Verder laat inderdaad niet elke lezer elke keer een reactie achter. Er zijn momenten dat je daar blij mee bent, bv als je na een -achteraf beschouwd- nogal dubieuze woordspeling ineens half Nederland over je blog heen ziet walsen op zoek naar “verse maatjes” terwijl je het zelf eigenlijk over “nieuwe vriendjes” had.

  En tenslotte: wie is er begot ooit met het idee gekomen dat de zin van het leven bloedserieus is? Die hadden ze verdomme mogen wurgen met zijn navelstreng!!! Er wordt ons jaarlijks al genoeg existentieels door de strot geramd via belastingbrieven en ander fraais van dat slag. Wie zich per sé wil onderdompelen in de zwarte kant van het leven kan zich verdiepen in de kranten, die teren daarop.

 29. annava Says:

  Ik kom hier lezen omdat je me doet lachen. En lachen is gezond. Awel en meer moet dat niet zijn maar zeker ook niet minder.
  Niemand die zo gevat en plezierig uit de hoek kan komen als onze zapnimf.
  Ge stopt toch niet?

 30. tricky Says:

  blijven bloggen hoor zapnimf, want
  1. ik voel me thuis in uw blogpraatjes (zoals menck het zo schoon zegt!)
  2. om mijn mond vormt zich altijd een big smile als ik hier gelezen heb en dat is goed voor de gezondheid, nietwaar?! (zeker voor de mijne momenteel ;-))
  3. ik wil de volgende keer ook op uw blogmeeting aanwezig zijn, want ik denk dat er wel eens wat toffe mensen achter die blogjes zouden kunnen zitten, en die wil ik wel irl leren kennen…
  dus schuif die blog-dip aan de kant, en hou u bezig met de essentie van het bloggen: fun hebben, in het schrijven, én regelmatig ook in het lezen (niet alleen uit beleefdheid dus)
  en lees tussendoor ook nog eens een goed boek (en blog daarover dan maar, hihi!)

 31. treiner Says:

  alles is relatief, bloggen niet meer of minder dan boeken de treinuren, kranten, voetbal. Oeps foutje voetbal is natuurlijk wel heel erg belangrijk;-)

 32. zeezicht Says:

  Ik begin je ervan te verdenken dat je ‘een Mencksken’ aan ‘ t doen bent!
  Zolang je maar van die delete afblijft, wachten wij ongeduldig op je ‘werekeren’ maar dan op z’n Antwaarps! 😉

 33. omamoetje Says:

  waw, wat een reacties en diepzinnige gedachten ! Waar ging het eigenlijk weer over ??? Oh, ja. 3e sterretje spreekt mij het meest aan : bloggen moet fun blijven, zowel schrijven als lezen en dat is het voor mij nog altijd. En zijn we nu allemaal geslaagd als mens ? ;°)

 34. omamoetje Says:

  PS ik kom hier altijd lezen via de disfunctionele huisvrouw en haar linkjes, ’t wordt misschien tijd dat ik jou zelf bij mij een linkje geef (en nog een paar afgepikte van de huisvrouw). Dan moet je wel beloven om voort te doen ! En blijven kussen…

 35. watervrouwtje Says:

  hallo zapnimf,ik kom af en toe eens piepen of er al nieuws is,niet dus,ik mis je geschrijfsel die me altijd weer opgewekt maken en ik weet zeker dat ik niet alleen ben,dus…NIET verdwijnen hé

 36. Jos Says:

  Zo. Mijn beleefdheidsbezoekje zit er weer op voor vandaag.
  Tot morgen maar weer.

 37. clara Says:

  Ik kom gewoon lezen om mijn woordenschat uit te breiden. Niks beleefd aan. Puur eigenbelang 🙂

 38. Bloem Says:

  Ik volg u volledig. Ik ken dat. Ik vind dat ook. Ik denk hetzelfde. Ik beginnen zinnen heel dikwijls met ik. Ik, ja, ik.

 39. watervrouwtje Says:

  Wakker worden !!!!A.U.B

 40. stefi Says:

  Een mens moet enkel schrijven als hij goesting heeft !

 41. zeezicht Says:

  Ja, maar waar is de goesting?

 42. baasbraal Says:

  Ik lees je blog vandaag voor het eerst. Wat jij geschreven hebt, denk ik ook wel eens in mijn donkerste dagen(ik verzin er alleen niet zulke leuke woorden bij), maar….je blogt toch ook omdat je iets over jezelf wil vertellen, dus waarom niet met ‘ik’ beginnen? Als ze niet geïnteresseerd zijn, dan niet! Ik vind het HEERLIJK om al die huis- tuin- en keukenverhalen te lezen over kinderen, dieren, uitstapjes, overwegingen en ontmoetingen(MET foto’s)! Bovendien zit er ook nog af en toe echte literatuur tussen. Ik blog nog maar vanaf mei, maar er gaat een wereld voor me open. Ik vind het bovendien heerlijk mijn gedachten en gevoelens onder woorden te brengen en met anderen te delen wat me bezighoudt. Als de dag begint, bedenk ik al wat eer vandaag de moeite waard zal zijn om op het blog te zetten. Ik heb nog een speciale reden om te schrijven. Wij zijn in juli naar Zweden geëmigreerd en veel mensen (ook verschillende zonder blog) willen weten hoe het is om hier te wonen. Nu genoeg en ik ga je volgen (niet uit beleefdheid)

 43. mips Says:

  komaan zapnimf!
  ik heb géén blog, lees (te) veel boeken en kom erg graag hier langs! Dus waar wacht je op? 🙂

 44. elke Says:

  *klop klop*
  (’t is nu wel de bedoeling dat je “binnen” zegt, hé!)

 45. veerle Says:

  Ik wil meer prutflubber!

  Groetjes,

 46. annava Says:

  Wa moeten we doen om u terug te laten komen?

 47. Laleña Says:

  wachten
  op mijn scherm: (je plaatst de reacties te snel achter mekaar, heb geduld!!!)

 48. Laleña Says:

  voor

  weer eens een aanmaning om het ‘rustig aan ‘ te doen en ik ben amper halfweg 🙂

 49. sneeuwkoningin Says:

  haha! Praktisch toch als je irl kennissen jouw blog niet kennen,bij mij is het net omgekeerd en is mijn blog dé manier geworden voor mijn omgeving om te zien naar welke richting mijn muts staat…wat de verklaring is voor mijn lange stiltes somtijds…

 50. tricky Says:

  héééééé, ben je daar nog?! ik mis je!

 51. MissM Says:

  Damn 69 reacties :-))
  Wel je staat in mijn favorieten, in het mapje blogs. Oké ik heb mijn eigen blog, maar zou hem ook komen lezen als ik hem niet had. erewoord !!!

 52. zabrila Says:

  Zelfs ik ben nog levend ende wel en grasduin verpozend door je blog… en omdat ik je al echtig techtig heb gezien lees ik je met nog meer smaak!

 53. Dartel Says:

  Op m’n verjaardag nog wel – blijk je gestopt te zijn. Of is dat een woord te ver?
  Bloggen is iets dat me nu en dan nog overkomt. En dan is het uit pure goesting..
  Nimpf, uw schrijfsels zijn lekker pittig- nu en dan kwam / kom ik bijlezen..

 54. Illiveris Says:

  Het is interessant om die commentberg hier te zien groeien.. :p

 55. Nina Says:

  Kom Nimf, genoeg reacties verzameld en naar complimenten gevist, schiet nog is in gang!

 56. danny Says:

  Wil jij eens rap terugkomen, verdorie.
  Ik had een gelijkaardige mail gestuurd naar Jeremy Clarkson, en die heeft beloofd dat Top Gear binnenkort terugkomt.
  Dus zo moeilijk kan dat toch niet zijn ?

 57. veerle Says:

  Wacht jij tot 100 comments alvorens je weer iets van jou laat horen?
  Voila, hier mijn bijdrage dan…
  Of gooi je helemaal de handdoek in de ring?

 58. gewebkijk Says:

  tuuluk nie, op naar de honderd..!

 59. zapnimf Says:

  Oeoeoeoeoeoeoeoe!
  Niks speciaal aan het handje, hoor!
  Zal binnenkort er terug eens werk van maken.
  Sorry voor al dat uitgelok van die reacties.
  (En merci voor de mensen die met mij per mail inzaten!)

 60. ili Says:

  ik schrijf niet !!
  ik lees enkel..
  maar de goeie schrijvers blijven .. komaan mensen..
  ik heb iets nodig voro mijn weekend goe te starten !zet hem op !

 61. Blogbaas Says:

  De echte vraag die we ons moeten stellen : hoe geslaagd zijn we als mens?

  Juist, en daar ben ik de laatste tijd dus mee bezig, al kan ik zeggen dat het al bij al wel meevalt!

 62. dana Says:

  hier een irl kennis / zus van vriendin / … die toch nog eens komt lezen !
  want door het niet-lezen heb ik weeral een leuke wandelzoektocht gemist en het plezier van al die reacties nadien …

 63. Stef Flater Says:

  Nee, ik lees hier niet uit beleefdheid al is het niet omdat ik niet beleefd wil zijn. Je schrijft echter zo goed dat ik blijf terug komen.
  Content? 😛

 64. pelgrim Says:

  Door je standpunten en al deze reacties ben ik heel benieuwd naar wat komen zal.
  Ik vraag me ook wel eens af waarom en voor wie ik het doe. Er steekt een heleboel tijd in.
  En toch blijf ik nog verder doen, voor mezelf.
  Omdat het delen van gedachten gewoon fijn is.
  En zeker als daardoor nieuwe vriendschappen en ontmoetingen ontstaan.

 65. watervrouwtje Says:

  komaan,Zapnimf,doe iets ,kom eens gedag zeggen a.u.b.

 66. Leen Says:

  Jij hebt er duidelijk ook niet zoveel zin meer in! 87 reacties is wel iets om fier op te zijn, niet? Kom je nog één keer bij mij lezen? want i stop ermee …


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: