Oud-bollig en daar bedoel ik niet mezelf mee

  Tweeënveertig jaar en niet weten dat het ‘tAtomium aan de Heizel staat.
Tweeënveertig jaar en nog nooit binnen geweest in dat spel.

 

Owkeey.
Goed om te weten dat deze bevrediging van verlangen nummer 26 op de lijst : ‘wat wil ik nog doen/zien in mijn leven’ genoeg voldoening gaf om niet over te gaan tot herhaling voor de komende tweeënveertig jaar.

Tjonge. Twintig minuten wachten tot je in de lucht mag met de lift. De raampjes van het panoramisch uitzicht zijn vuil. Waarschijnlijk bedoempt door al dat wasemend zweet dat je daar uitscheidt. Saunatemperaturen!
Als je voeten terug op verdieping nul staan, kan je zo hoog mogelijk geraken met een roltrap! Een heuse roltrap. Wel sneu dat de ontwerper vond dat je naar beneden best de benenwagen kon pakken. Minder mobiele mensen zijn de pineut. Vooral niet zo slimme minder mobiele mensen wiens opmerkingsvermogen te traag werkt en pas doorhebben dat ze trapjes moeten nemen om terug thuis te geraken.

Toen wij onze 11 euro daar op de toonbank legden, werkte de derde roltrap niet. Mijn beschouwing van dit bouwwerk reikt ergo niet verder dan de onderste en de bovenste bol.

Ach. Vanbuiten is het blinkend schoon.
Voor ene keer dan, we waren toch in de buurt.

Advertentie

27 Reacties to “Oud-bollig en daar bedoel ik niet mezelf mee”

 1. Nina Says:

  Ben er ook nog nooit binnen geweest eigenlijk. Wel al van afgesprongen, en dat lijkt mij een iets prettigere beleving als ik het hier zo lees 🙂

 2. Menck Says:

  Opletten, Zapnimf: foto’s publiceren van het (ssstdoormijveranderd) is NIET toegelaten, tenzij je hiervoor specifiek auteursrechten gaat betalen. Zelfs indien het gaat om zelfgemaakte foto’s waarop het (ssstdoormijveranderd) geheel of gedeeltelijk staat afgebeeld.
  In het verleden kregen al bloggers de rekening gepresenteerd van Sabam doordat ze foto’s van het (ssstdoormijveranderd)op hun blog hadden geplaatst. Een gewaarschuwd man/vrouw…

  • stefdenflater Says:

   Een mens moet blijkbaar geluk hebben op dat gebied. Dat Sabam een schurkenbende is die geld eist voor de meest idiote redenen, is al langer bekend. Een foto van dat ding om te plaatsen op een site zonder de minste commerciële doeleinden vind ik heel ver gezocht. Naar mijn bescheiden mening uiteraard.

 3. Gudrun Says:

  Nimf: de foto weghalen, en best niet te lang wachten! Gene zever: er is auteursrecht op het (ssstdoormijveranderd), en blijkbaar hebben ze speciaal mensen in dienst die foto’s opsporen en boetes innen, en blijkbaar hebben ze nog dat recht ook. http://www.indymedia.be/index.html%3Fq=node%252F1590.html

  • zapnimf Says:

   @Menck en Gudrun : Ergens vanachter in mijn kop wist ik dat nog wel, maar ik had het verdrongen, denk ik. (Hebben we ooit bij zeezicht niet eens dezelfde discussie gehad?)
   Ik ben zo vrij geweest om ieder A-woord alhier te vervangen, want dat gespuis moet mij dan toch via trefwoorden-google vinden, niet?
   Bovendien is moose momenteel aan de slag met de foto. Hij denkt er iets van te kunnen maken waarvoor ze me niet gaan opknopen. En als de fotopolis mij toch vindt, sja, dan haal ik het eraf.
   Spannend hè?

   PS : Ik krijg zelfs nooit een boete om te rap te rijden of ergens te parkeren waar niet mag, ik ben zo’n brave! Kunt ge niet geloven.

   PS2 : Merci voor die link. Wat een lulkoek toch hè? Chance dat de Kalmthoutse heide dat niet doet of ze hadden die hectares terug kunnen herstellen met mijn boetes.

   PS3 : Mijn blog, ja, maar mijn adres dat weet toch niemand?

 4. Storm Says:

  Wat is het volgende uitstapje? Het dinomuseum oftewel Het natuurwetenschappelijk museum? Plantentuin Meise? Speelgoedmuseum Mechelen? De Zoo? Technopolis?

  Ik kijk al uit naar het volgende reisverslag!!!!

 5. zeezicht Says:

  ja ik herinner mij dat van dat auteursrecht op die foto’s.
  ik ben er ook nooit binnengeweest, maar mis ik iets?
  had je nu na dat zweet uitscheiden geen dt-fout kunnen maken?
  zomaar, voor de grap! 🙂

 6. Gudrun Says:

  Zeg, nimf, ge hadt dat toch kunnen weten? Of leesde gij mijn blog nie misschiens? http://www.witch.be/2011/08/04/brussel/

  • zapnimf Says:

   Zeg Witch, leesde gij mijn commentaar op uw blogstuk nie misschiens? Ik was er voor u, (eerst eerst!), maar ik schrijf erover na u, we kunnen niet allemaal zo productief zijn. Ik weet wel nog dat ik dacht : ja, ik had krak hetzelfde gevoel.

 7. tijdtussendoor Says:

  Ik was nog nooit in zo’n bol en weet nu dat ik er geen spijt van moet hebben. Een tijd geleden nam ik er wel foto’s van en publiceerde ze op mijn facebook. Gelukkig geen rekening van gehad.

 8. ysabje Says:

  had ik al gezegd dat de terugkeer van uwe nimfigheid in blogland mij blij maakt?

  ik ben nog nooit in het atomium geweest. precies ni echt nodig. ik wacht tot ze mij eens uitnodigen of zo… 🙂

 9. stefdenflater Says:

  Was Mini-Europa al gesloten? Nochtans ook een keer de moeite. Ik ben al twee keer naar dat ding geweest. De moeite wel waard – toch als er ook één of andere tentoonstelling gaande is. Die lift naar de bovenste bol vind ik al de moeite.

 10. stefdenflater Says:

  Btw.: net gelezen op de site van verschillende kranten dat een groep bezoekers vast zaten in dat ding donderdag (18/08) door het onweer. Dan was een defecte roltrap eigenlijk zo erg niet. 😉

 11. HansDeZwans Says:

  Ben er met mijn zoon een aantal jaren geleden geweest. Bah, we hebben ons toch geamuseerd.

 12. micheleeuw Says:

  Wij zijn er ook al geweest, enkele jaren geleden. Toen was alles net herdaan en dus proper. Vond het wel eens de moeite, maar de cafetaria bovenaan veel te duur !

 13. Margogogo Says:

  Smurf zou er wel eens naartoe willen dus zit het er ooit wel nog eens aan te komen dat ik mezelf met die lift of de rollende trap omhoog laat hijsen.
  Ik ben er ooit binnengeweest maar herinner me er niks meer van. Dus zo geweldig impressionant zal het niet geweest zijn. Of zou dat aan mijn nakende dementia liggen?
  De buitenkant van dat spul heeft me wel altijd gefascineerd: dat heeft echt wel ballen aan z’n lijf. Uh-huh.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: