Kind één is er eentje met verantwoordelijkheid, houdt haar moeder in de gaten!

   Augustus.
Het inwonend grut werd opgehaald door hun papa en vertrok meteen naar zee.
Behalve de oudste, die wilde nog een weekje langer onder moeders vleugels blijven. ’t Was dat of op straat slapen. Papa heeft een regel die zegt : als ik niet thuis ben, niemand dan. Ook al was/is ze bijna 18, de sleutel kreeg ze niet. Vorig jaar nam de hond haar plaats in aan zee en mocht (en wilde) zij zichzelf tijdens zijn twee weken vermaken bij een vriendinnetje. Dat wil zeggen, bij de mama van het vriendinnetje en bij de papa van het vriendinnetje, want ook vriendinnetjes hebben wel eens gescheiden ouders. Ik vond dat absurditeit ten top en ook plaatsvervangend schaamtelijk. En raad eens wie er ’s nachts haar pyjama terug mocht omruilen om de auto te starten omdat er iemand en haar medefuifsters de laatste bus hadden gemist?

Deze vakantie werd anders. De logeerbare gabbers waren spoorloos en bovendien had zij een reisje naar Spanje geboekt, samen met het vriendje. Maar die eerste papaweek zonder sleutel wilde ze graag hier overbruggen.
Dat kon, maar ik peperde haar gelijk in dat ik niet op ieder tijdstip van de dag beschikbaar zou zijn om eten te koken, klaar zou staan om haar vuile wasjes te draaien en dat die week de tv daadwerkelijk van het ouderlijk gezag is. (Dat is in de kinderweken wel eens anders)
Mooses verlof viel samen met haar wachtende aanwezigheid en de agenda liep over van gezellige uitstapjes en -spattinkjes.
Vrouwmeisjes die nog een seizoen verwijderd zijn van het volwassendom kunnen heus voor zichzelf koken (diepvries) en hun persoonlijke hygiëne onderhouden zonder puinbergen achter te laten.
Die tweeledige vrijheden verliepen vlotjes, dat mag hier zwart op wit neergeschreven worden, niemand liep in andermans weg, niemand had honger en het toevallige samenzijn ging door als iets wat kneuterige mensen graag beschrijven als gezellig en hartverwarmend.
Echter één dingetje had ze niet zo goed begrepen, in haar voorproefje als zelfstandige dochter.

Neen kindje, jij bent onze moeder niet. Je hoeft dan ook niet iedere avond te sms’en wanneer wij thuiskomen of waar wij zijn. Wij zijn uit! Brugge/Antwerpen/restaurant/optreden/bij vrienden/op schok/verliefd/Vrij en Oud en Wijs!
Snappie?
Oja, je mag je nu wel de tv toeëigenen. Steek je en passant onze donkere was even in? Tataaaaa.

Advertentie

11 Reacties to “Kind één is er eentje met verantwoordelijkheid, houdt haar moeder in de gaten!”

 1. elke Says:

  en blijf niet op tot 5 h ’s nachts! Ah neen, dat was zij niet…

  • zapnimf Says:

   Dat gaat waarschijnlijk over die andere ezel (zoonzap) die dacht dat we bij het oprijden van de oprit na Huisvrouws trouw de lichten niet zouden zien branden. Tegen de tijd dat de achterdeur openging, was alles donker en stil, maar de tv was nog warm.

 2. bentenge Says:

  Hmmm die tv truc, dat moet ik onthouden 🙂

 3. hoow@huis met tuin Says:

  hmm mn pa lapte me dat regelmatig toen ik nog thuis woonde.
  Zat voor de pc of was niet thuis zodat je dacht op het gemak naar iets te kunnen kijken op tv.

  Om dan opeens boem patat 5 min voor het einde onmiddellijk en direct te eisen dat het zou verzet worden.
  Dan toch beter om op voorhand te weten waar je aan toe bent.
  Ik begrijp tiener zap

  • zapnimf Says:

   Ook om 5 uur ’s morgens?

   Heb maar niet te veel compassie met de tieners zap hier in huis. Als ze er zijn pakken zij gewoon de living over en mammie mag vanaf een afstandje toekijken. En stel dat ik ze toch wegjaag omdat ik de woonkamer terug voor mezelf wil, dan hebben ze nog altijd de opneemknop, waarmee ze de volgende dag weer in die zetel zitten… Vicieuze cirkel!

 4. micheleeuw Says:

  Ze wilde de rollen eens omkeren en jullie laten weten dat het niet altijd leuk is om gecontrolleerd te worden, denk ik.
  Wanneer mijn vader later thuis kwam dan ik, voelde hij aan de motor van mijn brommer of auto. Zo wist hij ook direct genoeg.

  • zapnimf Says:

   Wij controleren niet. Zeker die van bijna 18 niet, die beslist zelf of ze hier of bij het vriendje of het vriendje bij ons blijft slapen. Als ze maar even verwittigt.
   Zij contrleren ons, mevrouw! Help! Wij ouders mogen niet meer weg waar wij naartoe willen. Of tot hoe laat.

 5. zeezicht Says:

  het lijkt erop dat jullie beiden zelfstandig aan ’t worden zijn! zappelmoosjes! 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: