Hoe de frisse freule de zwaartekracht versloeg

   Als een enig beschaafd specimen in deze marginale maatschappij, wandelde ik statig traag door de laan tussen twee heggen naar de parking. Schouders achteruit, beheerste tred en in mijn meest deftige verschijningsvorm kuierde ik achteloos tussen gehaasten, rokers, rolstoelgebruikers, keukenpersoneel, bezoekers en ander grut dat zijn aanwezigheid in een ziekenhuis kan verantwoorden.

Shit, daar zakte mijn onderbroek met uitgelubberde elastiek bij iedere stap met een schokje naar beneden. Te laag op de rug, half over de bilpartij, richting aarde…
Schijnbaar doelloos, draaide ik een keer om mijn as om eventuele spotters visueel te onderscheppen. Ik zweer het je, duizend man op die wandelboulevard en allemaal keken ze naar mij.
’t Was hand achteraan in de broek en trekken of struikelen over mijn eigen onderbroek en ik dacht : “Foert!”

Maar ik deed dat wel discreet, dat spreekt voor zich.

Advertentie

27 Reacties to “Hoe de frisse freule de zwaartekracht versloeg”

 1. Christel Says:

  Yep!! Ook al meegemaakt maar met een kousebroek waar den elastiek niet meer zijn force had… man toch.. hoe dikwijls ik “discreet” heb moeten foefelen, via mijn rok om dat terug in de hoogte te krijgen.

  En dat ge dan denkt dat ik die weg zou gooien naar weer een zak-entrek-moment. Belange niet he. Volgende keer vaneir vandattum.

 2. margogogo Says:

  In uw meest deftige verschijningsvorm? Met zo een onderbroek? Wat moet dat dan zijn als ge iets minder deftig zijt?

 3. HansDeZwans Says:

  Ok, dus als ik iemand tegenkom die constant met haar hand in haar broek zit te frutselen, zeg ik: dag Zappie en geef je spontaan een kus op de wang.

 4. micheleeuw Says:

  Met een lange broek aan laat ik die flodderen : kan toch niet op de grond vallen. Met een rok aan probeer ik ook discreet op te trekken en doe het dan, zodra het kan, zo vlug mogelijk uit.
  Ik zie je zo lopen. Prachtig geschreven ! 😀

 5. bentenge Says:

  Man man man. Vrijdag. Dat komt er van als het warmer wordt, dan versterft de kunststof van den elastieken.

 6. Jos Says:

  En hier kan men dan gelukkig nalezen wat men gemist heeft.

 7. veerle Says:

  Droeg jij de onderbroek van je grootmoeder ofzo?

 8. elke Says:

  Dergelijk dingen mogen alleen nog maar gedragen worden om te slapen; En dannog. Vraag maar aan Zeezicht.

 9. hildeken Says:

  ja zeezicht weet er ook alles van…

 10. zeezicht Says:

  ja hallo! nu gaat het alweer over mijn onderbroek!
  kunnen jullie dat niet eens vergeten hé?
  Zap: nu weet je hoe het voelt! 🙂

 11. Een rondje zielkunde voor mij, mijn vet en mijn trauma’s « De weergaloze fratsen van ene zapnimf Says:

  […] En toen zakte mijn onderbroek af. Geplaatst in Leven is het meervoud van lef, Medisch gepampel aan het lijf. Reageer » […]

 12. NIDK Says:

  Is er hier iemand die de evolutie van de ouderwetse nylonkousen-met-jarretellen naar panty’s nog heeft meegemaakt? En vooral de tussenstop bij die friemeldingen met elastieken rond je billen? Dat waren mijn eerste “lange kousen” en het tweede paar had ook last van de zwaartekracht. Ik dus met mijn handen in de zakken van mijn lodenfrak (schooluniform!) naar huis. Alwaar ik van mijn moeder een uitbrander kreeg omdat ik met mijn handen in mijn frakzakken rondliep op straat. Handjes in de lucht dus. En kousen op de schoenen…

 13. Joke Says:

  Ik kan het niet zo mooi verwoorden als jij, maar bij mij is het bandje van mijn bikinitopje eens kapotgesprongen in zee, in een periode dat ik veel preutser was dan nu. Het leek me echter vrij belachelijk om mijn tieten met mijn handen te bedekken om me zo terug naar mijn handdoek te begeven. Dus ben ik topless terug gelopen alsof het de normaalste zaak van de wereld was, zoals eens volleerd fa-model. Mijn man was aangenaam verrast… Verder is er ook eens een kledingstuk op de grond gevallen tijdens het communiefeest van onze jongste dochter. Welk kledingstuk dit was kan je eventueel lezen in mijn blog over gênante situaties: waarom ik bijna naar de andere kant van België verhuisde…

  Grz
  Joke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: