Om alles om jou

   (vervolg)

Zodra ik zijn dinsdagavondbetrachting zag oppoppen in de agenda en de toornige stoom zich nog vormde in mijn oren, hing ik al aan de lijn om, zoals in betere tijden, mijn vriendinnen die avond naar hier te lokken met de belofte van nog eens een onvervalste meidenavond te organiseren. Mannen verboden-uitgesloten-uit den boze-feestje. Nah!

Intussen probeerde moose mij te paaien met een alternatieve verjaardagsstrategie ; hij liet vier dagen op rij (za-zo-ma-di) een pakje achter op tafel met een briefje en kaarsjes erbij :
5 : om humor en om spel… gelukkige verjaardag! En ik pakte Boggle uit, een spelletje uit mijn jeugd dat ik onder druk van de nostalgie al jarenlang zocht. (Kinderen, als jullie dit ooit lezen… mama liegt nu… de sint heeft dit voor jullie gebracht, echt waar. Alsof ik mijn eigen cadeau zou doorgeven zeker, hihihi, tuurlijk niet.)
4 : om warmte en om geborgenheid… gelukkige verjaardag! (een kersenpittennekkussen en iets in die aard warmtesloefen) Ideaal om mijn verstoorde lichaamstemperatuur terug op te krikken tot 37 graden C.
3 : om seks. Euh… moetenjullienietwetenwatikkreeg. (Kinderen, als jullie dit ooit lezen… dat is allemaal niet waar hoor… wij doen niet meer aan seks, eikebah.)
2 : om gesnotter bij elke film… gelukkige verjaardag! Die was origineel. Deze keer pronkte daar mijn eigen ouwe keukenrolhouder op tafel. Hij geraakte terug op zijn plaats via het hoofd van moose.

De 1 was blijkbaar in alle tumult vergeten, want toen ik thuiskwam van een ziekenhuiscontrole dinsdagmiddag, las ik op een briefje wie er allemaal gebeld had en onderaan : ‘Amuseer je met de vriendinnen, je hebt het precies nodig.’
Ok. Dit was het moment. Dit was de stonde dat ik een floeren aap scheet, de mobiel greep en de toetsen mishandelde in de volgende sms : “Het enige dat ik nodig heb is een vrijer die zijn lief niet op de laatste plaats zet, die er zelf bij is als hij zijn pakjes geeft.” Vervolgens deed ik wat ik al een hele week deed : proberen mijn zelfmedelijden te verdrinken in een potje janken.

Op het eind van de middag stormde een zichtbaar aangedane moose hier binnen en gebruik makende van mijn verstomming greep hij me in een omhelzing beet vanwaar ik mijn geplande verpletterende uppercut niet meer uit de startblokken kreeg.

Hoor ik iemand ‘oooooh of aaaaaah’ zuchten en zwijmelend de handen bij elkaar slaan, toostend op een verzoenend einde?
Mispoes.
‘Rancuneus’ noemde Sterre het, bij hervertelling van het verhaal, maar Sterre is dan ook een verdomse overloopster, fan van moose, de tik. Alsof coleire zich zomaar laat verdrijven door een melig vastpakje. Niet toch? Emmers heb ik vergoten voor die gast.

Wel wilde ik nog even weten hoe het kwam dat hij ineens in de namiddag hier komt opduiken in plaats van op zijn arbeidsstee 60 km verder? De tofferd had zijn werkgever wijsgemaakt dat hij iets vergeten was voor het gastcollege van die avond dat hij nog moest oppikken.

Toen vriendin één verscheen was moose alweer zich gaan kwijten aan zijn belangrijke taken.
Geen beter medicijn dan een trosje ouwe vriendinnen. Het verdriet verdreef in een mum van tijd. Meer zelfs, ik vertelde hen het dolkomisch verhaal van Joke na en het volgende kwartier zat er niemand meer recht op zijn stoel. Tjonge, dat moet vanaf mijn persoonlijke prehistorie geleden zijn dat ik nog zo gelachen had. En van mijn geboorte dat ik nog zo weinig at van een volle tafel.

Ineens bonkte iemand op de terrasdeur. “Toeme, S.” (die zou later komen), vloekte ik, “kom toch langs de ach-ter-deur!” Na enig geworstel met het gordijn, zag ik mijn eigen vier lendenvruchten op het terras staan met ieder een witte roos omklemd. Over een verrassing gesproken. Zij resideerden die week bij papa en nu kwamen ze uit zichzelf een boekenbon en vier rozen presenteren.
“Hoe zijn jullie hier geraakt?” ondervroeg ik hen.
“Met de fiets.” repliceerden ze.
Zoals iedere rechtgeaarde moeder dan zou doen, priemde ik met mijn vinger in hun buik : “Waar is jullie fluovest dan?”
Zoals ieder leugenachtig kind dan zegt : “In de fietstas van minizap.”
Leuk leuk als je koters je niet vergeten en dat bewijzen door veel moeite te doen.
De volgende stap was dat ik naar buiten moest komen. (Mor mannen, ik word maar 43 hoor, dat is niks speciaals). Op de oprit stonden een flinke hoop kaarsen, netjes in twee vendiagrammen gesorteerd en in de doorsnede stond een groot windlicht/kandelaar met daarin een kartonnen doos van een vogel annex fluitalarmpje.
Terwijl ik nog bezig was met mijn verbazing bij de lurven te vatten, schreed (ja, hij schreed) moose uit het bos met een rode roos. “Dat is net zoals bij de Bachelor” kwinkeleerde een van mijn minder begaafde feestgabbers.” Terwijl een andere hoorbaar begon te kirren en krulzap sommeerde om haar fototoestel te halen in haar tas binnen.
Het opgewonden tjilpen liet ik aan mij voorbijgaan, blaffen daarentegen : “Moest jij niet werken?”

“Pak die doos eens,” negeerde hij mijn gekef, “en kijk daar eens in.”
Ik vond dit.

“Word het eens geen tijd dat wij gaan trouwen?”

OVER EEN SLECHTE TIMING GESPROKEN! VENT TOCH!

Iedereen rondom ons juichte, oeoeoe-de en klapte. Puberzap dreinde onophoudelijk: “Ikmagtochgetuigezijn, ikmagtochgetuigezijn, ikmagtochgetuigezijn?” Twee andere eigen broedsels balkten in haar kielzog : “En wij willen bruidsmeisje zijn! Wat doen bruidsmeisjes eigenlijk?” Waarop de vriendinnen : “Ja, wij willen ook wel bruidsmeisje zijn!”

Ik hield mijn klep voor één keer gesloten. Jarenlang laat ik verstaan dat ik zijn officiële vrouw wil zijn. En dan kletst hij me dat nieuws in mijn gezicht op een tijdstip dat ik gewoon het liefst van al met een goeiendag -met pinnen- zijn ruggengraat wil breken.
Om aan te duiden dat ik utterly confused was.

Heel even overwoog ik om nee te zeggen, maar moose is zo’n consequente mens. Stel dat die ring terug in het doosje gaat om er nooit meer uit te komen, miljaardedju, dat kon ik toch ook weer niet riskeren.
“Mummlemumlehelemelmummjaamurrmrmrmrmrm”, murmelde ik.
“Heeft die trut nu eigenlijk al iets geantwoord?” stonden de vriendinnen geheel aan mijn kant.

“JAAAA-HAAAAAA” brulde ik hen toe. Waarop ik weerom begon te tranen en niet helemaal uit blijdschap.

“En dat je maar niet denkt dat je een roze kleedje met een strik gaat krijgen”, beet ik mini en krul toe. “Weet ik veel wat een bruidsmeisje doet!?”

—————————————————————————————————————————————————————————————–

Nou, die zin hierboven vind ik zelf een sterk einde van deze non-fictie, maar zoals dat in werkelijkheid meestal gebeurt, bedaarden al snel de gemoederen, drong het tot mij door dat de smiecht mijn verjaardag toch niet helemaal vergeten was.
(Het gastcollege werd door zijn collega gegeven, maar de dag nadien was het wel zijn beurt. De hele namiddag was een gehol om kaarsen, rozen en kandelaar, een afspraak met de goudsmid bij wiens uitstalraam ik altijd sta te geilogen naar de trouwringen, bij bompa de kaarsjes roderen en het distributiekastje op de oprit omver rijden, de kinderen halen bij papa)
Vervolgens kleurde ik van donkerpaars naar ultraviolet gelukkig en vergaf ik hem zijn voorbije weekend. Het feestje werd nog een voltreffer van formaat.
Op naar de zomer van 2013! Eerst nog een jaar vermageren en dan een zomer afwachten uiteraard.
En we leefden nog lang en gelukkig. De volgende morgen lag het laatste briefje op de tafel :
1 : om alles om jou… gelukkige verjaardag.

Toen, de avond was al ver gevorderd, kwam S. langs de achterdeur binnengevallen : “Zeg, weten jullie al dat ik op 31 maart ga trouwen…?”

Advertentie

89 Reacties to “Om alles om jou”

 1. Eilish Says:

  Smelt, smelt, … waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw, gewèldig ! Ik denk dat die man je graag ziet …

 2. hetbewijs Says:

  Zap! Geweldig! Gefeliciteerd. En die ring, daar pas je tegen die tijd misschien zelfs wel in. Ik vind hem wel erg mooi, namelijk. 31 maart, zei je?

 3. zeezicht Says:

  oh schattig! we wisten toch al lang dat die man dol op je is!
  en wat een mooi verhaal en helemaal echt!
  ik dacht dat S. dit jaar al getrouwd was? een andere S.?

 4. Biomama Says:

  Moh, wat een schoon einde! Proficiat!!!

 5. Leen* Says:

  Ik heb geen, herhaal, GEEN vochtige ogen gekregen bij het lezen. Ik ben nu ook niet aan het snuffen en ga sebiet zeker mijn neus niet moeten snutten! Snif
  Proficiat!

 6. Mevrouw Meisje Says:

  Miljaaaaar, dat is een schoon verhaal ! En non-fictie dan nog, het las ultra-spannend, ik had dat slot echt niet zien komen (allé, op het moment dat ik de foto van de ring scrolde – prachtig exemplaar trouwens – ging er wel al iets dagen). Het spijt me wreed zenne, maar ik vrees dat ik ook een fan van uwen Moose ben, zo schoon gebracht zeg, zo geheel onverwacht. Ben je wel zeker dat dat allemaal niet gepland was, u eerst doen denken dat het niets ging zijn vandejaar, zodat de verrassing des te groter zou worden ? Mission accomplished !! Een hele dikke proficiat jong, ontroerend !!

 7. deijsprinses Says:

  Proficiat! Mooie ring trouwens en heel leuk trouw aanzoek! Onverwachts moet dat inderdaad niet makkelijk zijn. De man heeft ballen 🙂

 8. lees me Says:

  trouwen? TROUWEN! Joepieeeeeeeeeeee, dat is al zoooo lang geleden dat ik nog eens naar een bruiloft ben geweest. Allez, ik neem toch aan dat iemand die je een kwartier aan een stuk kan doen lachen (zodat je net niet in je zetel piest en je gasten ook niet) per definitie uitgenodigd is. Ik beloof je dat ik je feest niet zal verknallen, toch niet letterlijk. Bovendien zal ik preventief geen nauw vleeskleurig ondergoed dragen (tweede voordeel: dan ben ik dikker dan de bruid) en zal ik, om zeker te spelen, mijn eigen eten meebrengen. Klein vraagje: weet je wel zeker dat moose een man is? Misschien toch eens eikebah-kes doen vooraleer je een eerbare vrouw wordt. (Je kinderen lezen je blog toch niet, hoop ik).
  Oh ja, bedankt voor het streepje reclame voor mijn blog. Kan ik goed gebruiken.

  • zapnimf Says:

   Per definitie? Je hebt nog anderhalf jaar om jezelf te verkopen. Ook voor bruidsmeisje zeker?

   Dat streepje reclame is je eigen schuld.

   (kindjes, als jullie dit ooit lezen, die mevrouw kletst maar wat uit haar nek over dat eikebah.)

 9. moeferkoe Says:

  Ooooohhh… Super!!!! Dat is ongetwijfeld wel de mooiste manier om de mond gesnoerd te worden!

 10. Mme Zsazsa Says:

  Mo!
  Proficiat!! 🙂

  Het raarste van het verhaal vind ik die man die op zijn achterbak zit te wachten in zijn auto.
  Wat zit die man daar te doen?
  Neen, ik geloof dat verhaal niet.

 11. Lalena Says:

  Slik.
  Allez, dan en eindelijk en gefeliciteerd en zo; hip, hip, hips zelfs.
  Hoera!

 12. Menck Says:

  Proficiat, Zap en Moose! Mooi aanzoek, mooie ring, mooi koppel.

 13. Nina Says:

  Gij hebt emoties, tranen en iets wat van ver lijkt op een gevoel voor romantiek? Er zijn echt geen zekerheden meer in het leven! Proficiat zeg!

 14. Gudrun Says:

  Maar zo wijs zeg! Allez, nen dunne proficiat!

 15. Nina Says:

  En ook: vogel annex fluitalarmpje? Que?

 16. Veerle Says:

  Amai zeg, zo’n romanticus, die Moose, daar kan ik alleen maar van dromen 🙂
  Megaknuffel voor jullie allebei en een megaproficiat en joepie, een trouwfeest!
  (en niet voor ’t een of ’t ander, ik wil jouw vier lendenvruchten wel eens zien in een roze kleed met strik)

  • zapnimf Says:

   Veerle, jouw man kan jou niet meer ten huwelijk vragen want dat is al gebeurd, stop met erover te dromen…

   Als jij dat wil, mag je altijd een van de naaitote…euh…moeders rond Gent contacteren, maar ’t zal toch niet voor op mijn heugelijke dag zijn.

   • Veerle Says:

    Alsof ge alleen maar bij een huwelijksaanzoek romantisch kunt zijn …
    (trouwens, er is nooit een echt huwelijksaanzoek geweest, ’t was eerder een wederzijdse beslissing, zo van “als we dan toch officieel gaan samenwonen (in de praktijk was dat al het geval), kunnen we evengoed trouwen”)

 17. ariadnesdraad Says:

  Goed dat je dat pinnen toch maar niet gedaan hebt, anders kon je nu niet dromen van ne schonen trouw…. Proficiat aan iedereen daar!

 18. Christel Says:

  PROFICIAT…. en nu moet ik snotteren….zo mooi en héél mooie ring!!!

 19. HansDeZwans Says:

  Awel, jou verhaal doet mij zelfs wat, zo mooi. Doet me terug denken aan het verrassingsfeestje wat ik ooit gegeven heb voor mijn ex toen ze 30 werd. Op die dag zelf had ik tegen de 40 graden koorts en moest om het uur een stopje opsteken om toch van het feest te kunnen genieten. Nogmaals proficiat en tegen de zomer van 2013 zullen wij aanwezig zijn. (kuch)

 20. Estelle Folle Says:

  Ja lap, zit ik hier op mijn werk te tranen begot van al dat romantisch gedoe. Moet ik het weer uitleggen (droge ogen van den airco hé, staat wel geen airco op maar soit). Maar in ieder geval, een mega-proficiat, gijle zijt een schoon koppel! En de dees gaat er ook voor gaan, in’t voorjaar laat ik een maagband steken. Bibi is ook 15kg bijgekomen sinds den blogBBQ 2,5 jaar geleden. Moet iets in’t eten gezeten hebben 😉

 21. micheleeuw Says:

  Heel hartelijk proficiat ! Zoals jullie goed samen zijn, moest het er eens van komen. Die man aanbidt de grond waar jij op loopt, dus. Zeer blij voor jullie !
  Niet alleen het aanzoek was typisch jullie, ook het verhaal en de mooie ring. Ik zit hier (weer) te snotteren.

 22. veerle Says:

  Ik snotter niet! Maar ik ben wel heel blij voor jullie! Een hele dikke proficiat!

 23. appelmoose Says:

  O kijk, welk een leugens ik hier zie tussenstaan. Mijn oog valt er nu ineens op:
  …Vervolgens kleurde ik van donkerpaars naar ultraviolet gelukkig en vergaf ik hem zijn voorbije weekend….

  Jij hebt dat absoluut niet vergeven, jokkebrok. Ik ben ervan overtuigd dat dit een van die verwijten zal zijn bij elke discussie de komende vijftig jaar terug in mijn gezicht zal geslingerd worden. Zeker weten. Ha.
  En dan zeg ik, je hoeft het niet te herhalen, ik heb het al voorspeld in een commentaar op je blog.

 24. tijdtussendoor Says:

  Wat een fantastisch nieuws!
  Als alles volgens dit elan gaat, zal het een megafeest worden 😉
  Kus van hieruit x

 25. sterreklimt Says:

  Allégoed, ik heb al heerlijk gelachen met de reacties op het vorige stukje waar die arme Moose alle modder over zich heen kreeg. Nu piepen ze wel anders. *grijns*

  Serieus, Zap, ge hebt de tofste, leukste, meest romantische én perfecte man voor jou vast. Let’s face it, alle vrouwen zijn jaloers. En terecht. En zoals ik al zei/schreef achteraf (omdat ik het moment van je verhaal compleet verbouwereerd was): als je weet hoe ik over trouwen denk, dan kan het alleen maar goed zijn dat ik oprecht content ben voor jullie.

  Wat een jaar is me dat zeg. Eerst trouwt de ironie in eigen persoon en nu jullie ook nog. Ik ben er niet goed van, zowaar. Straks word ik nog een believer.

  • zapnimf Says:

   Oja, nog een trouw, ik zie dat helemaal zitten.
   Eigenlijk zit er in bloggenland nog heel wat eenmansvolk dat nog om die reden een feestje kan geven.
   Ik ben de ambiance zelf op de dansvloer, mij moet je erbij hebben!

 26. sterreklimt Says:

  Oja, als ik mij niet vergis, kreeg ik eerst het ‘verwijt’ rancuneus te zijn. Wat ook wel klopt, eigenlijk. Maar dees zou ik hem vergeven. 😉

 27. doetje Says:

  Jawatte datte, precies een sprookske, en ja ik ben daar jaloers op ja (tot hij daar ineens zou staan romantisch doen, ik zou er misschien geeneens niet tegen kunnen). En die ring, wauw! Dat hij dat zomaar voor jou heeft durven kiezen, chapeau!!

 28. bentenge Says:

  Allee zeg, proficiat Zap. Feesten in 2013, dat moet kunnen 🙂

 29. Marjelle Says:

  ‘Om alles om jou…’, ik wil ook zo’n man. 🙂

 30. Margeaux Says:

  Ik ben te laat zeker? Om helemaal te smelten?

 31. Elza D. Says:

  Moh zien! met vertraging en verbazing lees ik dit hier! Een witte jeans en witte puntbotten al gevonden?
  Proficiat, menneke!

 32. Onze huisvrienden stellen andere vragen « De weergaloze fratsen van ene zapnimf Says:

  […] 27 juli 2013 gaan moose en ik mekaar helemaal niet leren kennen. Al gaan we wel proberen […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: