#wijvenweek : Moh, kijkt nu. We zitten hier met een mening en niet eens een fraaie

    Meningen genoeg in deze inborst om uit te vissen.
Luide, pikante, zoutloze en zelfs straffe of eenzijdige.
Als je ooit in het werkelijke leven wil discussiëren, pak mij, pak mij. Ik stel niet teleur. Met speekselwaaiers, de decibelmeter voorbij, gesticulatie in alle schoonheid, maatschappelijk ervaren, zal ik je proberen te overtuigen van mijn gelijk. Dat ik uiteraard aan mijn kant heb staan. Van-zelf-sprekend.
Je hebt er tenslotte om gevraagd.

Op het internet daarentegen, trek ik meestal mijn kak in om mijn vuist op tafel te slaan. Tenzij door omstandigheid ergens diep verscholen in een reactieluik, zal ik mijn stellingname niet tot plot van de dag verheffen. Niemand die daar boodschap aan heeft dat zo’n onbenullig figuur als ik er zelf een ben, denkt dat de wijsheid in pacht generaliserend uitgedragen moet worden.
Terwijl ik een verhaaltje beleef, zal ik mij niet inhouden om mijn persoonlijke visie tussen wat lijnen te moffelen. Betrekking hebbend op dit specifieke geval. Een gemiddelde intelligentie volstaat om een staalkaart van uw zapnimf samen te stellen, zonder mijn specifieke opinie in de titel.

Een enkele keer noemde een collega egotripper/blogger mij oppervlakkig omdat ik bij hem fulmineerde dat er best wel ander gekwalificeerd potentieel in de gespecialiseerde media te koop was dan een omhooggevallen hij of ik die persé een eigen gezindheid moeten doordrukken en die bovendien voor waar aannemen.

Moh, kijkt nu. Toch een mening en niet eens een fraaie : stop met uw veralgemenend oordeel te vellen over iets waar je geen kaas hebt van gegeten. Ofwel sta je er met je twee voeten in en dan heb je recht om over je situatie te schrijven. Ofwel hou je je bek. Dicht.
Mijn haar kroezelt in een gruwel van het genre :
– Werklozen moeten maar van de dop gegooid worden, want ik zoek nog een kuisvrouw. Moeten ze dat maar doen.
– Arme kloothommels hebben het zelf gezocht, zie hoe geslaagd ik ben. (En ik heb het ook niet cadeau gekregen, ik ben gewoon zo succesvol.)
– Loodsen/polissen/onderwijzend personeel/ (eender wie)… hoe durven ze! Denken dat ze een zware job hebben. De mijne al eens gezien? Schandalig dat die… (vul zelf naar believen in)
– Politici zijn corrupte zakkenvullers. Scheld scheld.

Ben je werkloos, arme kloothommel, een genoemde beroepscategorie, politieker? Nee? Wat weet jij er dan van?
Ga er niet meteen van uit dat je benadeeld bent in uw leven.
Dat iedereen u wil naaien.
Dat je gerust mag verzuren en -erger- het nog ergens op een forum mag uitbraken, liefst zonder nuance.

Weet je? Je gaat niet dood als je een ander ook wat gunt.

En nu vort, want ik heb nog een eigen -niet zo mild- gedacht te formuleren tegen puberzap (18 jaar ondertussen) die, volgens telefoon van haar school, drie dagen heeft gefatst (gespijbeld) zonder dat wij dat in de gaten hadden.
Zei ik iets over gunnen? Telt niet voor eigen mispeuterende telgen.

Advertenties

12 Reacties to “#wijvenweek : Moh, kijkt nu. We zitten hier met een mening en niet eens een fraaie”

 1. Lichtindeduisternis Says:

  Goh, dat van die werklozen en poetsvrouwen zit u precies echt hoog. En dat verrast me.

  • zapnimf Says:

   Lol. Gij leest hier!? Verrassing!
   Dat gaat ook over de bijval. Dat zoveel mensen dat vinden.
   Dat hoog zitten, komt omdat ik zulke mensen van dichtbij ken.

   • Joke Says:

    Awel, dat hebt ge weer schoon verwoordt! Ik ben het volmondig met u eens. Zo generalisaties kom ik ook vaak tegen OP het werk (sociale dienst van een OCMW) of OVER het werk, als mensen vernemen waar ik werk. “Wij hebben nergens recht op en die vreemdelingen krijgen alles.” is er ook zo eentje. Neen, zulke generalisaties zijn niet aan mij besteed! En je hebt gelijk: je gaat niet dood als je een ander ook wat gunt. Misschien dat ik deze zin wel eens gebruik als iemand zo weer eens begint. Luister eens hier, een wijze vrouw heeft ooit geschreven… Zou men dan onmiddellijk doorhebben dat de auteur van deze uitspraak the one and only zapnimf is? 😉

 2. lies Says:

  Oppervlakkig gij? huh, wie verzint nu zoiets???

 3. sterre Says:

  Meer dan de helft van mijn familie maakt mij moe met dergelijke uitspraken. Doodmoe.
  Dus: ik sta als één man achter jou. Nuja. Vrouw.

 4. chelone Says:

  Met pis en kak en snottebellen die je door het universum smijt kun je al eens succes oogsten.
  Sorry, maar niet bij mij.

 5. micheleeuw Says:

  Ik ben niet boos op je. Iedereen zijn mening, hé. 😉
  Wat ik bedoelde was dat die politiekers zo ver van de gewone mens staan dat ze niet beseffen wat ze ons aandoen.
  Voor de rest : leven en laten leven ! 🙂

 6. moeferkoe Says:

  Natuurlijk mogen wij een mening hebben, en natuurlijk moet die niet altijd degelijk onderbouwd zijn, want een mens kan niet alles weten en er alles kan altijd vanuit verschillende hoeken bekeken en fout gevonden worden. Dus voor mijn part, smijt het er maar uit.
  Voorwaarde is natuurlijk wel die mening kan bediscussieerd worden, want daar zit natuurlijk het plezier (ben zelf al meermaals discussieziek genoemd, dus ik ken de geneugten van het volgen van een redenering en deze dan in een zo beperkt aantal woorden onderuit te halen), en dat alles met manieren geformuleerd wordt (dt-fouten te na gelaten).
  Op internet begin ik er echter ook niet aan, dat wordt dan iets eindeloos en veel zin om uitgescholden te worden door mensen die hun mening enkel met scheldwoorden lijken te kunnen onderbouwen, heb ik niet. Ik denk trouwens niet dat iemand op mijn mening zit te wachten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s