Ik ben een schabouwelijke eekhoorn

   Om met de gesloten autodeur in huis te vallen : de sleutel is spoorloos. Van mijn holderdebolderkar.
Dat is vrij onrustwekkend. Vooral omdat ik op een morgen mijn blikken doos op wielen in gang moest draaien omwille van een bijscholing op verre afstand.

Verpakt als mijn ochtendlijke geheugengravende-efficiënte zelf, stak ik armen in gezinsbankspleten als ware het koeienachterkanten, pulkte ik een plumeau achter de voorraadkast (en vond twee aan de grond gekoekte bouillonblokjes), schoof ik de diepvriezer van zijn plaats om erachter te kijken, bevoelde ik jaszakken, betastte ik allerlei verdoken opbergplaatsen die er eigenlijk geen zouden mogen zijn. Eilaas.
Zowel doelmatigheid in het vinden, als zoeken in mijn memorie bleken niet te behoren tot mijn meest in het oog springende talenten. Ik voelde mij als een demente eekhoorn die zijn verstopplaatsen vergeet. Alleen heb ik niet achter iedere struik annex fruitschaal een voorraadje autosleutels.
Maar wel ene.
Zo’n primitieve.
Waar je geen show mee kan stelen.
Zoals achteloos over je schouder knopje drukken om af te sluiten terwijl je kokette stapjes je reeds halverwege de straat klakken naar ergens waar… euh… koketterie op prijs wordt gesteld.
Neen neen. Geen pronkzuchtig vertier met het reserveopenmaaksysteem. Ieder portier zal voortaan handmatig geopend (en gesloten) moeten worden.

In een ultieme poging dook ik voor vertrek nog een keer onder de autozetels. Vingers friemelden tussen bedrading, buisjes, microscopische vuilnis van januari 2007 tot nu (auto aangeschaft in… juist).
Wel kwam ik onverwacht het onderhoudsboekje tegen dat mijn private garagist de laatste keer niet vond. En -joepiedepoepie- een hele doos chocolaatjes, type koffiereep-chacha-achtigiets-mokka. Daarmee bedoel ik dus letterlijk de doos met daarin een vijftal tot balletjes geknede wikkels en -krijg nu wat- nog één echte eetbare caloriebom. Duidelijk een overblijfsel van mijn vorig leven, toen winkelen met honger garant stond voor het meegraaien van zoet. Op de terugtocht werkte ik dan een stuk of wat repen tegen een schrikbarend tempo (ja eey, ik woon op slechts 10 minuten autorijden van de Aldi!) naar binnen en thuis moffelde ik al die al dan niet opgesmikkelde geheimen onder de bestuurdersplaats. O God, ik ben nog erger dan een eekhoorn. Een egoïstische buffelende pluimstaart met geheugengaten.

Beste empathische lezertjes, jullie vinden toch ook dat ik als troost die brok cacaolekkernij verdiende? Een eersterangssleutel verliezen is heel erg. Echt waar.
Het reeds helemaal wit uitgeslagen tablet verdween voor ik er erg in had -hups- achter de kiezen.

Toen was ik een beetje mottig.
En die bijscholing was ook al niet om over naar huis te schrijven.

Update : slechts vijf dagen later, vond ik per ongeluk de tjoep-tjoep-sleutel in de koffer van de auto waar hij op past. Drie hoeraatjes voor mezelf. De eekhoorn mag doodvallen.

27 Reacties to “Ik ben een schabouwelijke eekhoorn”

 1. detoornigetjiftjaf Says:

  Dit is zo fantastisch goed geschreven! Ik zet meteen een link op mijn blog! Overigens, ik ben fan van het woord ‘schabouwelijk’, dus je had me al meteen mee 😉

 2. zapnimf Says:

  Hm? Misschien is dat iets te veel lof? Ik ben mijzelf nog terug aan het inwerken è? Niettemin, dikke merci toch hoor.

 3. zeezicht Says:

  heel even dacht ik dat je sleutel van chocolade was en jij hem opgegeten had!
  (snorry) 🙂

 4. tricky Says:

  dacht ik hier eens te komen bijlezen zie (want zelf een maand uit de ether geweest), en had me al geïnstalleerd met een zakje paaseitjes (not, want mag geen chocolade eten owv de niertjes, dan denk je dat een mens daarvan zou afvallen, niks hoor!!! daar zorgt de medicatie dan wel voor… en laat ik nou chocolaatjes toch wel lekkerder vinden!)
  maar goed… je bent zelf nog maar net ‘terug’! dus ik heb niet veel gemist… tja, je zoektocht naar je sleutel dan, maar die heb je dus intussen ook weer terug! hopelijk heeft die brok chocolade je gesmaakt, en heb je toen je je sleutel terugvond jezelf nog eens lekker verwend met… ?! dat had je dan toch echt wel verdiend hoor! ook voor het volgen van een oninteressante bijscholing trouwens, … maar of je maagje dat zo aangenaam zou vinden?!

 5. Joke Says:

  waar maak jij je druk over. Dat is bij mij schering en inslag.

 6. Eilish Says:

  Je moet dat eens tegenkomen als je met een vervangwagen rijdt. Niets te revervesleutel om iets manueel mee te doen, dan zit je echt zonder sleutel, en is het zoeken tot je hem vindt. Nu ik in ’t nieuw zit, en de garagist me wijs heeft gemaakt dat een bijmaaksleutel een slordige 90€ kost, ben ik mezelf een beetje beter aan het organizeren.

 7. Menck Says:

  Mijn tjoep-tjoep-sleutel is na ruim elf jaar intensief gebruik compleet kaduuk. Een nieuw exemplaar kost zegge en schrijve 85 euri, wat ik toch iets te hoog gegrepen vind. Anders gezegd: ik moet, ondertussen al een paar maanden, de sleutel weer oerouderwets in mijn deur douwen en wijzerzin (!) draaien om het portier te openen. Ik garandeer het u: dat wil maar niet wennen.
  Gelukkig heb jij de sleutel tot gemakzucht (lees: comfort) terug. Tjoep-tjoep!

 8. Lalena Says:

  met open mond gelezen – ’t is geen zicht, ik geef toe – en ook ik ben mee zodra het woord schabouwelijk valt maar dit was meer en dan nog met een onomatopegehalte dat zeer te pruimen viel, welaan Mevrouw nimf, nog van dit als ik joepidepoepie zo vrij mag zijn

 9. Leen* Says:

  Aah, gij Kraakje Pluimstaart van mijn hart!
  Alhoewel: 1 reep? Pfff… ik heb vandaag al 8 suikerbonen, 2 chocolade eitjes (kleine), een reep chocolade met praliné, een ole en 2 mercikes naar binnen gespeeld.
  En dan was het zelfs een goede dag!
  Misschien eens luisteren om zo’n magneetkaart te laten inplanten, dan kan uw auto automatisch openen als je in de buurt komt!

 10. sterre Says:

  Ik bedenk mij hierbij dat ik eens een inventaris moet maken van de reservesleutels. Ooit…

 11. ariadnesdraad Says:

  Het woord schabouwelijk, eilaasen tjoeptjoep in één postje, dat is zoals het resultaat van je zoekactie : puik !

 12. micheleeuw Says:

  Mijn 2de handse Mia gaat nog open en dicht zonder tjoep-tjoep. Ik moet ook nog handmatig open en dicht doen. Eigenlijk wel goed want zo vergeet ik nooit de sleutel eraf te nemen. Blij dat het weer terecht is.
  Prachtig geschreven ! Mens, ben ik blij dat je terug bent !

  • zapnimf Says:

   Bij het segment van de tjoeptjoepers doet de auto tuut tuut tuut als je de sleutel niet van het contact haalt en als je hem laat steken en je doet de deur open terwijl de motor af is, dan bleirt hij ook nog. Gene krot hoor.

 13. ysabje Says:

  nu hebt ge troostchocola gehad én een sleutel. wat kan het leven toch goed zijn…
  trouwens, dien truuk van de sleutel tegen uw hoofd zetten om de auto van verderweg open of toe te doen, die werkt echt. Als ik niet meer zeker ben of ik de auto nu op slot gedaan had of niet, dan doe ik dat soms van heel ver. en dan gaat dat niet, want ik sta te ver. en dan zet ik dat ding tegen mijn kop en dan gaat ie wel van tjoep-tjoep. ik word daar vrolijk van. ik zou niet zonder zo’n sleutel kunnen/willen leven…

 14. margogogo Says:

  Doet dat wel nog iets uit da’k hierop reageer? Ge zijt al zo ver gevorderd in uw schrijfsels, begot.
  Enfin, sleutels. Ik heb er genen ambras mee maar mijn lief zijn sleutels, en ter uitbreiding zijn ganse auto, werken niet meer. Den tjoep tuut tuut tjoep ging al niet meer toen hij zijn occasiebrok aankocht, een jaar later ging het portier van de bestuurder niet meer open (moest ik eerst instappen, hem wat laten wachten (hehe), en dan zijn deur opendoen) en nu, weer een jaar later, krijgt hij geen enkele portier meer vast.
  Volgend jaar voorspel ik dat we langs de koffer gaan moeten instappen.

  • zapnimf Says:

   Ooit kwam iemand mij thuis oppikken met zijn chique BMW. Maar ik moest wel langs het raampje naar binnen klimmen, want de deur ging niet meer open of dicht. Tof tof.
   Om maar te zeggen dat ik het he-le-maal snap wat je daar schrijft.
   (en ja, uiteraard moogt gij nog reageren en vind ik dat best.)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: