Zo alternatief als een doordeweekse afwas, ja

   ‘Het alternatief eurosongfestival’, zo kondigde Sven dat aan. En of wij mee zijn living wilden vullen. Als Slowakije en Finland. Hm.
Concept ongeletterde wanhoop, aka auditieve opleving der tegengewicht van het ondertussen oersaaie echte eurosongfestival. Tenminste, dat vermoed ik toch, want het moet van de tijd voor mijn bevruchtingen zijn dat het scheve oog daar wat glimp van capteerde. De oudste wordt dit jaar nog 19.
Moose trok praktisch zijn vel in blazen van enthousiasme: muziekskes op de radar zetten en daar ongebreideld veel uren aan besteden, het past hem wel. Dat kwam mooi uit, want ik heb geen moeite met delegeren. Het lastig geklus om enig hymnegegalm op te speuren in een vreemde taal, schoof ik graag naar de jury van Slowakije door.
Ook al werden de deunen voor mij uit het Finse internetaanbod geplukt, een beetje eis van mijnentwege als: ‘funky, dansbaar en origineel’ werden onvervaard genegeerd. Misschien ook omdat die Finnen liever zelfmoord plegen dan funk spelen?
Uit een tranendal van onverstaanbare brol, koos ik tenslotte onderstaande clip. Hoewel een beetje vals, omdat het een soortement cover is, wist ik meteen dat dit een waardige winnaar zou worden, mits genoeg vrouwen en homo’s aanwezig in de zaal. Het siert Sven niet dat hij van beiden te weinig potentieel in huis had gehaald, aldus won mijn nummer niet. Kijk en luister, maar vooral toch kijken, allez, de arrangementen zijn ook niet mis.

On-be-grij-pe-lijk dat ik pas als vierde zou eindigen.
Zeg nu zelf!

De rest van de deelnemersveld en hun ingestuurde filmpjes kan je hier bekijken.

Advertenties

16 Reacties to “Zo alternatief als een doordeweekse afwas, ja”

 1. Leen* Says:

  Hoe, gij zijt niet gewonnen?
  Zowel qua choreografie als kostuum kan er niemand nog maar rieken aan uw keuze!

 2. Sven Says:

  Hoewel de meeste van mijn vriend vrouwen zijn (ik geef toe, weinig homo’s onder mijn vrienden), waren het toch vooral mannen die hier op af kwamen, en dàt heeft u genekt natuurlijk… Niet de kwaliteit van uw keuze (subliem!) noch die van de uiteindelijke winnaar (opgewarmde kost!) of de ereplaatsen (schaamteloze publieksbehagers!)…
  Het siert u bovendien dat u niet gegaan bent voor traditionele Finse folk- dan wel deathmetal, want dat horen we hier al meer dan genoeg op de radio. Finse folkmetal, zóooo overrated…!
  Gelukkig had je goed begrepen wat in de uitnodiging stond : “…en natuurlijk is het hoofddoel natuurlijk gewoon ons goed amuseren samen”. Uw inzending heeft ons van alle inzendingen uiteindelijk wél het meest plezier bezorgd, en daarvoor verdien je toch een eervolle vermelding. Bij deze…

 3. zeezicht Says:

  ik had je bijna niet herkend, met die snor! van mij zou je in elk geval toch punten gekregen hebben!

 4. micheleeuw Says:

  Ik had ook mijn stem aan jouw keuze gegeven ! Zo lekker verkeerd ! Waar gaat de wereld naartoe dat jij niet gewonnen hebt ? 😉

 5. Stef den Flater Says:

  Ik moet bekennen dat ik de blog van Sven al een hele tijd uit het oog verloren was. Thanks for the reminder.

 6. margogogo Says:

  OMG, wat een leuters! Keineig verkeerd, jong!

 7. lies Says:

  en wanneer hadden we dan onze sms kunnen doorsturen? Ik heb dat telefoonnummer precies gemist, dju want dit was wel een : Finland, twelve points, La Finlande douze points waard geweest.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s