Gelukkig ben je gewoon een zeur met dezelfde sokken

   Puberzap, die ondertussen al volwassenzap heet (of: ik denk toch dat ik al hypermatuur ben met mijn 18 jaar), sukkelt af en toe hardop en tegen iedereen die het wel of niet wil horen, nog stevig met haar rug.

Misschien sleurt ze op een foutieve manier aan de hoogbejaarden die ze tijdens haar stages in allerlei standjes mag plaatsen.
Of de pijn is nog een overblijfsel van een eerder voorval met een geparkeerde auto, vervolgens een paal en een voormalige vrijer die iets op de grond ging zoeken tijdens het rijden en zij op de passagierplaats.
Of het is gewoon een kleinzerig zaagkind, dat kan ook.

Feit is, dat mijn tere moederoortjes dat gekreun en gesteun zo zat waren, dat ze nogmaals een afspraak maakten bij een specialist, eentje die inwendige rugfotografie kan interpreteren.

(Voor u van verontwaardiging iedere ‘zapnimf’ van uw scherm weg typext: gij ongevoelige teef der onmoederigen, hoe durf je zo oppervlakkig praten over kwellingen als daar zijn rugletsels bij uw eigen broedsel nog wel!? Laat mij u inlichten dat ze vlak na het ongeluk al binnenstebuiten is gekeerd door een resem rugkundigen en hun röntgenstralen, die haar daarop prompt gezond verklaarden.)

Terwijl ik achterbleef in de wachtkamer, kreeg mijn dochter achter de schermen allerlei kledij advies over wat wel en wat niet onder zo’n scanner mag. Ik weet dat toevallig omdat puberzap met haar trui nog over haar schouder en haar schoenen in haar hand het kleedhok kwam uitgeschuifeld:
“Ja zeg mama, mijn ondergoed en mijn sokken mocht ik aanhouden. Oeioeioei, dacht ik, als ik nu maar geen twee verschillende kousen aanheb! Gelukkig was dat niet het geval.”

Waarna ze haar voeten op een overliggende stoel legt om haar schoenen aan te trekken en ik in allebei een gat zo groot als dat van de ozonlaag in de jaren ’80 opmerk.
“Nee, gelukkig had je wel eenzelfde paar sokken aan, kind!”

Oja en ben je gewoon een zeur. Eentje zonder zichtbare pijntjes op foto.

Advertentie

34 Reacties to “Gelukkig ben je gewoon een zeur met dezelfde sokken”

 1. Leen* Says:

  Oh, gij kleedt uw kinders niet meer fatsoenlijk aan omdat ge geld aan het sparen zijt om er de 7e een onvergetelijk feest van te maken?
  Het siert u!

  • zapnimf Says:

   Vanaf zeven jaar kunnen kinderen zichzelf fatsoenlijk aankleren!
   Alsof ze niet uit mijn volle (propere) wasmand een paar goei sokken kunnen vissen… (omdat iedereen hier in huis een hekel heeft aan sokken bij elkaar zoeken, pakt iedereen zomaar wat uit diezelfde mand, bijeenpassend of niet, gat of niet.) Het geeft het leven zoveel kleur, mevrouw. Om maar een greepje uit de algemene siersels te graaien.

 2. ariadnesdraad Says:

  Stiekem was je met dat zeuren en diezelfde sokken toch wel één secondje blij, of niet ?

 3. bentenge Says:

  Hmmm, was er in de jaren 80 ook al een gat in de ozonlaag? A ja, juist. Maar miniscuul klein dacht ik.

  • zapnimf Says:

   Hoezo? Mijn jaren tachtig staan in het teken van : gooi uw haarlak weg! (allez, die met cfk’s) De zure regen vreet de kathedraal op en het gat in de ozon zal ons allen verbranden! En alle raketten weg van Florennes! Awoert Martens zoveel!
   Maar misschien was ik gewoon voorloper, kan ook.

 4. Gamine Says:

  en ik die van google reader dan toch naar je blog zap om de foto te bewonderen : (

  • zapnimf Says:

   Soms, in ziekenhuizen enzo bijvoorbeeld, heb je geen fototoestel bij. Zal ik eens op de röntgenprentjes kijken of daar wat interessants op te vinden is?
   Ah? Mijn blog geeft op google reader lekker alle foto’s mee. Je moest gewoon komen reageren, geef toe.

 5. veerle Says:

  In allebei een gat? Ze pasten dus nog steeds bij elkaar.

 6. lies Says:

  Het ondergoed was verder OK? geen kapotte bh-bandjes of slipje zonder elastiek… dan valt het allemaal nog mee!

 7. Eilish Says:

  Een beetje goeie moeder legt het ondergoed en de kousjes toch klaar om naar de dokter te gaan, niet ?
  Toegegeven ik ben dan ook een beetje GEEN goeie moeder, mijn broedsel zou daar ook met ‘crisiskousen’ onder de scanner hebben gelegen 🙂

 8. Menck Says:

  Dus de pijn van puber- dan wel volwassenzap is veeleer psychosomatisch? Lijkt me sterk.
  Het sokkenverhaal kon het mijne zijn.

 9. Marjelle Says:

  Nee, het is geen kleinzerig zaagkind, want van wie zou ze dat dan hebben? 😉 Dat de dokters niets kunnen vinden op foto’s zegt nog niet alles, sommige pijn is er wel degelijk maar niet altijd zichtbaar te maken.

 10. Katrien Says:

  Maak dat kind een afspraak bij de osteopaat en trakteer mij op iets lekkers als merci als ze erna vanaf is!

 11. S. Says:

  Beter zo… Ik had in de puberteit ook last van allerlei imaginaire kwaaltjes. Dat waait wel over als de jaren van het verstand eindelijk aanbreken. En zo weten moeders weer wat te doen (behalve het klaarleggen van sokken, ondergoed … 🙂 )

 12. micheleeuw Says:

  Nog 2 redenen bij waarom ik geen kinderen wilde : ingebeelde pijnen en sokken stoppen ! 😉
  Je zal vlug genoeg merken hoeveel pijn ze nog heeft tijdens de vakantie.

 13. Affodil Says:

  Zou ze gene zere rug hebben van met kapotte kousen rond te lopen? Manlief kloeg ook altijd van zijne rug en die liep ook altijd met sokgaten onder de bal van de voeten. Sinds hij sokken met een kapotte hiel heeft, hoor ik hem vooral klagen van zijn knieën…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: