Hoe een ballon zich voelt nadat er iemand op gaan zitten is… ik weet dat.

zapnimf1kleindonkerroze-op-paars4    Al even wervelend als de processie van Echternach groeit het aantal textiel in mijn kleerkast.
Dat heeft een reden : ik heb een natuurlijk opgebouwde hekel aan kledingszaken. Aan paskotjes. Aan meeloerende winkeldames.
Sinds mijn volumekentering, is dé vraag van de dag of ik al veel nieuwe kleren heb gekocht. Misschien is het eerder als hint bedoeld, want die gratenteven zien mij toch ook al maandenlang rondhossen in welgeteld twee lange broeken? De derde hou ik verborgen, die dient om thuis schamel en schraal in te aarden.
Alle hoon en/of erbarmen van ’s werelds fashionista’s ten spijt, keuzestress, dat ken ik niet : eentje in de was en eentje aan het achterwerk. Het overzicht blijft bewaard zo. Simpel.

Ik wilde dat het blogstukje hiermede aan zijn sluitstuk was, maar helaas kwam een voormalige ‘schoonmoeder’ van puberzap wat roet in het eten strooien. Drie kleedjes stopte die tik in een zak voor mijn dochter die op haar beurt dacht dat ze mijn vergeten moederdag ermee kon afkopen.
Voor te lachen trok ik er eens eentje aan. De trut heeft maat 40. Eén minder dan ik. Bijgevolg is de mooiste niet rekbare little black dress enkel geschikt voor smaakvolle recepties waar ik mag blijven rechtstaan met beide armen gestrekt omhoog en mijn adem inhoudend als een parelvisser. Als ik toch respireer of ga zitten, ontploft de jurk met zekerheid. Nuja, dan hoeven ze mij niet meer met vier man languit in de wagen te schuiven zoals op de heenweg.
Voor te lachen trok ik bovenstaand niemandalletje dus niet aan. Het werd een aanspannend rekbaar retrostofje. Niet het minst mijn ding, maar ik moest zowaar gaan schuilen van de complimentjes als ik het op publiek uittestte.
(Zoonzap verdacht mij van anorexia. Zoonzap is foutief gefocust op wiskunde en wetenschap en kent niks van vrouwenaangelegenheden.)
Wie mij twee keer gelezen heeft, weet ook dat mijn ijdelheid zeer ontvankelijk is voor prikkelingen. Maar als ik in de spiegel keek, viel mij vooral veel boebelboebelboebel op. Het ontbreken van een strak lichaam. Dat bedoel ik dus met het laatste woord van de eerste alinea. Ineens moest ik van mezelf een kousenbroek, laarzen en surtout corrigerend ondergoed gaan zoeken in de meedogenloze kosmos van de modeverschijnselen.

Toen het lekker ding dat homo is en tegelijk de peter van krulzapje vond dat we nog eens uit moesten met zijn allen, voelde ik me verplicht om in zijn modieuze nabijheid mij ook op te tutten met jurk en snoerharnas onderaan. Pizza en film werd het die keer. De jongens merkten op dat ik er frivool voorkwam, maar een beetje bedrukt. Dat was de precieze uitdrukking, be-drukt. Tegen die tijd kneep het knellende lingerielijfje die halve pizza zowat terug uit mijn darmen naar diverse innerlijke pijnpunten. Tijdens de film, die naar het schijnt een lachfilm was, lag ik allesbehalve elegant onderuit pogingen te ondernemen om de romp te ontlasten. Iets horizontaals met de heupen naar boven. En de rest maar lachen. Ik maak me graag wijs dat het met de film was.
Kreunend sloeg ik het napraatdrankje over. Nog voor het portier van de auto van het slot knipte, stond ik er al halfnaakt naast te zuchten van hervonden genot. De terugweg werd er eentje van gierend lucht happen en lozen. Langs welke openingen, daar wil ik discreet over blijven.

Thuis pulkte ik driftig een vuile joggingbroek uit de wasmand en zwoer van eerst vijf kilo af te vallen vooraleer ik me ooit nog aan een kleed van magere geep waag.
Zonder speciallekes.

Advertentie

39 Reacties to “Hoe een ballon zich voelt nadat er iemand op gaan zitten is… ik weet dat.”

 1. Christel Says:

  Gelukkig scheurde de naad van “the little black dress” niet open! Oeefff…. 🙂

 2. Vee Says:

  Ik moest hier gisteren ook nog aanhoren : moeke, hoe komt dat toch, vroeger had gij toch een schoon lijf…….
  En dat was als compliment bedoeld hé

 3. micheleeuw Says:

  Zo herkenbaar ! Gelukkig doe ik daar niet (meer) aan mee en draag alleen nog los zittende kleren. 🙂

 4. elke Says:

  Ik kan ook niet meer in the littel black dress van den trouw van de Huisvrouw, helaas. En als ik er in raak, zeker niet meer er uit zonder schaar en bereidwillige medewerking.
  Corrigerend spul, Zap. Serieus? Ben je daarvoor naar de winkel gegaan?

 5. Joke Says:

  Zo corrigerend ondergoed…breek me de bek niet open! Je krijgt er penspijn van en het triggert de flatulentie. Neem dit aan van een ervaringsdeskundige! Zorg dat ge zo geen onderbroek aanhebt als ge trouwt, want ge zoudt van miserie wel ‘ns ‘nee’ kunnen zeggen. Weet ge wat, doe er gewoon geen aan, dan hoeft ge er ook geen uit te doen de eerste huwelijksnacht.

 6. Leen* Says:

  Ah, is dat hetzelfde kleedje én ondergoed dat ge hier ook aanhad?
  http://www.juffrouwsanseveria.blogspot.be/2012/11/kook-het-voort.html
  Ik heb gisteren nog eens een andere jeansbroek geprobeerd, maar zelfs met figuurcorrigerend ondergoed was het geen zicht. Ik ga mee voor de 5!

 7. Liesje Says:

  Hihi, zalig! Zo’n figuurcorrigerend ondergoed, het zit toch slecht, alhoewel het soms toch nodig is, mhoewhahahaha

 8. Lies Says:

  Goedzittend figuurcorrigerend ondergoed, dat is toch de moeite om in te investeren, maar zo lekker als een joggingbroek zit het natuurlijk nooit.

 9. Menck Says:

  O, maar ik ken een goede winkel in onze regio die je beslist uit de nood kan helpen. Bibendum, heet hij.

 10. Oon Says:

  Ik heb dat figuurcorrigerend ondergoed na 1 pasbeurt terug aan de verkoopster gegeven. ‘Dat moet een beetje spannen’ was wel het understatement van de eeuw.

 11. Eilish Says:

  Waarom moeten wij vrouwen altijd corrigeren ? Hoeveel mannen van onze leeftijd drinken er niet liever een sixpack dan ze er één hebben ?
  Ik heb me ooit een corrigerend hemdje gekocht, maat M. Ik heb het doorgegeven aan mijn nichtje van 8 jaar, en zelfs dat kind had klachten dat het ding spande. Hallo, waar zijn we eigenlijk mee bezig ?

 12. ariadnesdraad Says:

  Magere geep heeft denk ik juist altijd wél een kleed met speciallekes aan,om zo’n beetje weg te steken dat het een panlat is, wat overigens nooit goe lukt 😉

 13. hanne Says:

  Blij dat het gene ‘schijtfilm’ was!

 14. bentenge Says:

  Nu moet ik toch even reageren. Hoe oud is “zoonzap” die je verdacht van anorexia?
  In alle geval, de zin “Zoonzap is foutief gefocust op wiskunde en wetenschap en kent niks van vrouwenaangelegenheden” is dus je reinste onzin. En ik kan het weten. Er zijn belangrijker dingen in het leven , zoals wiskunde en wetenschap, dan vrouwen en hun aangelegenheden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: